Google, sorunsuz bir oturum açma deneyimi için Kimlik Bilgisi Yöneticisi'ni tanıttı

Google, sorunsuz bir oturum açma deneyimi için Kimlik Bilgisi Yöneticisi'ni tanıttı

Google, uygulama geliştiricileri için yeni bir Jetpack API'si olan Credential Manager'ın alfa sürümünü yayınladı.

Kullanıcılar için kimlik doğrulama sürecini basitleştiriyor ve geçiş anahtarlarının entegrasyonuyla güvenliği artırıyor.

Kimlik Bilgisi Yöneticisi

Google'ın Kimlik Bilgisi Yöneticisi, kullanıcı adı/parola, geçiş anahtarları ve birleştirilmiş oturum açma çözümleri dahil olmak üzere birden fazla oturum açma yöntemini destekler. Geliştiriciler için entegrasyon sürecini basitleştirir ve tüm kimlik doğrulama yöntemlerinde kullanıcılar için birleşik bir oturum açma arayüzü sağlar.

Ekim 2022'de Google, Android ve Chrome'da şifresiz bir kimlik doğrulama standardı olan passkeys desteğini genişletti. Credential Manager, kullanıcıların geçiş anahtarlarını Google Password Manager'da depolamasına ve aynı Google Hesabında oturum açmış tüm cihazlarda senkronize ederek geçiş anahtarı destekli uygulamalarda sorunsuz oturum açmasına olanak tanır.

Kimlik Bilgisi Yöneticisi, bir uygulama için mevcut tüm oturum açma yöntemlerini tek bir listede birleştirir ve aynı hesap için mükerrer oturum açma yöntemlerini ortadan kaldırır. Bu, farklı oturum açma yöntemlerinin teknik özelliklerini anlamak zorunda kalmadan sadece hesaplarını seçebilen kullanıcılar için oturum açma sürecini kolaylaştırır.
Kullanılabilirlik

Google ayrıca üçüncü taraf şifre yöneticilerinin Credential Manager ile çalışması için destek sunmayı planlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.