Google, Web Yapay Zeka Hizmetindeki Duplex'i Kapatıyor

Google, Web Yapay Zeka Hizmetindeki Duplex'i Kapatıyor

Google, sinema bileti satın almak ve kullanıcıları veri ihlallerinden korumak gibi işler için kullanılan Duplex on the Web AI hizmetinin fişini çekiyor.

Google, müşterilere uçak bileti satın almak ya da havayolu web sitelerinde uçuş check-in işlemlerini kolaylaştırmak gibi çeşitli çevrimiçi görevlerde yardımcı olmak üzere tasarlanan ve 2019'da başlatılan yapay zeka destekli bir araç olan Duplex on the Web hizmetini durduracağını açıkladı.

TechCrunch'ın ilk olarak belirttiği üzere Google, Duplex on the Web destek sayfasını güncelledi. Sayfadaki güncel açıklama şöyle: "Duplex on the Web kullanımdan kaldırılmıştır ve Aralık 2022 itibariyle artık desteklenmeyecektir. Duplex on the Web tarafından etkinleştirilen tüm otomasyon özellikleri bu tarihten sonra artık desteklenmeyecektir."

Teknoloji devi bu hizmeti ilk olarak Google I/O 2019'da, çağrı otomasyonlu Duplex teknolojisinin bir uzantısı olarak duyurmuştu. Başlangıçta sinema bileti satın almak gibi sınırlı bir kullanım alanı olsa da, hizmet giderek genişledi ve veri ihlallerine karşı koruma ve e-ticaret web sitelerinde ödeme yardımı sağladı.

Google, hizmeti neden kapattığına dair bir neden açıklamadı, ancak TechCrunch'a göre yapay zekayı eğitmenin ve kaynak yoğun yapay zeka modellerine ince ayar yapmanın maliyeti bunun nedeni olabilir. Dahası, web sitesi sahipleri tarayıcının bilgilerini indekslemesini engellerse, Duplex on the Web'in performansı önemli ölçüde düşebilir. Şirket, Google tarafından üretilmeyen cihazlar için Google Asistan ve Google Asistan destekli hizmetler geliştirmeye daha az yatırım yapmak istiyor.

Bir Google sözcüsü TechCrunch'a yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Duplex deneyimini geliştirmeye devam ederken, kullanıcılardan ve geliştiricilerden Duplex'i nasıl daha iyi hale getirebileceğimize dair aldığımız geri bildirimlere yanıt veriyoruz. Bu yılın sonunda, Duplex'i Web'de kapatacağız ve tamamen insanlara her gün en çok yardımcı olan Duplex ses teknolojisinde yapay zeka geliştirmeleri yapmaya odaklanacağız."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.