Google, Windows PC'ler için Chrome Canary'nin Arm sürümünü yayınladı

Google, Windows PC'ler için Chrome Canary'nin Arm sürümünü yayınladı

Google, Chrome Canary'nin Arm64 işlemcili Windows bilgisayarlarda doğal olarak çalışan bir sürümünü yayınladı. Böylece bu tür bilgisayarların Chrome'u taklit etme ihtiyacı ortadan kalkıyor ve performans artışı sağlanıyor.

Windows Central, en son Google Chrome Canary derlemesi olan 123 sürümünün Arm64 için destek sunduğunu yazıyor. Bundan önce, Arm-soc çalıştıran bir Windows PC kullanıcıları Chrome tarayıcısını taklit etmek zorundaydı, bu da daha düşük performansa neden oluyordu. Chrome'un kararlı sürümünün bu tür bilgisayarlarda ne zaman doğal olarak çalışabileceği henüz belli değil, ancak muhtemelen Mart ayında gerçekleşecek.

Chrome tarayıcısı Linux, iOS ve Mac gibi diğer Arm tabanlı platformlarda zaten doğal olarak kullanılabiliyordu. Chrome'un kaynak kodu Chromium, bir süredir Arm64 mimarisine sahip Windows PC'leri destekliyor. Aynı durum Firefox ve Edge gibi diğer bazı tarayıcılar için de geçerli.

Henüz Arm işlemcili çok fazla Windows PC mevcut değil, ancak Qualcomm'un Snapdragon X Elite işlemcisinin yakında piyasaya sürülmesinin bunu değiştirmesi bekleniyor. Snapdragon 8cx Gen 3'ün bu halefi, performans açısından Apple'ın M-çiplerine yaklaşacaktır. Qualcomm şu anda Windows PC'ler için Arm çiplerini piyasaya süren tek üretici olsa da, Reuters birkaç ay önce AMD ve Nvidia'nın da Arm mimarisini kullanan Windows işlemcileri üzerinde çalıştığını yazdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.