Google Yeni Özellikleri Eski Android Sürümlerine Nasıl Getirecek?

Google Yeni Özellikleri Eski Android Sürümlerine Nasıl Getirecek?

Google'ın Extension SDK'sı, eski Android sürümlerini kullanan kullanıcıların Google Play Store üzerinden temel güncellemelere kolayca erişmesine olanak tanıyacak.

Google, eski Android sürümleri için yeni bir çözüm sunuyor: Extension Software Developer Kit. Bu, geliştiricilerin Android 11 ve 12 de dahil olmak üzere Android'in eski sürümlerinde daha yeni Android sürümlerinin özelliklerine erişmelerini sağlayacak. Bu hamle, Google'ın son birkaç yıldır işletim sistemi güncellemesi almayan cihazlara yeni özellikler getirme çabasının bir parçası.

Google, resmi bir blog yazısında, yeni özelliğin "belirli platform işlevlerinin desteğini mevcut Android sürümlerine genişletmeye" yardımcı olacağını söyledi.

İlk olarak The Verge tarafından bildirildiği üzere, Google'ın geliştiricilerin daha yeni Android sürümlerinin özelliklerine daha eski sürümlerde erişebilmelerini sağlayan Extension SDK, Android'de Privacy Sandbox testinin genişletilmesi için de zemin hazırlıyor. Privacy Sandbox, Google'ın reklam izleme sisteminin yerini alacak ve şirket bu sistemin beta sürümünü Android 13'te kullanıma sunmayı planlıyor.

Ayrıca şirket, büyük işletim sistemi yükseltmeleri yayınlamak zorunda kalmadan, Google'ın Extension SDK'sı sayesinde Privacy Sandbox'ı eski Android sürümlerinde güncelleyebilecek. Google, bu yaklaşımın daha hızlı ürün dağıtımı sağladığını iddia ediyor.

Esasen Google'ın Extension SDK'sı, Android'in temel bileşenlerini Play Store üzerinden yükselterek, geliştiricilerin daha yeni Android sürümlerinin özelliklerine daha eski sürümlerde erişmelerini sağlıyor.

Ancak son kullanıcılar için meselenin özü şu: Hâlâ Android'in eski sürümlerini kullanan ve daha yeni bir yazılım sürümüne sahip yeni bir telefona yükseltmekle ilgilenmeyen kullanıcılar, doğrudan Google Play Store aracılığıyla temel güncellemelere daha kolay erişebilecek. The Verge'e göre, bu sistem daha önce medya oynatma, Wi-Fi, izinler ve Android Runtime gibi sistemlerin güncellenmesi için uygulanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.