Google yüzlerce donanım çalışanını işten çıkarıyor, Fitbit kurucuları şirketten ayrılıyor

Google yüzlerce donanım çalışanını işten çıkarıyor, Fitbit kurucuları şirketten ayrılıyor

Google Çarşamba günü birden fazla departmanda yüzlerce çalışanı işten çıkardı. AR donanım ekibinde, Assistant ve Fitbit'te 'birkaç yüz' işten çıkarma yapıldı. İkinci bölümde, kurucular da dahil olmak üzere çok sayıda yönetici şirketten ayrılıyor.

Google, aralarında 9to5Google'ın da bulunduğu çok sayıda haber medyasına, şirketin yeniden yapılanma kapsamında yüzlerce kişiyi işten çıkaracağını doğruladı. Kesin sayı ve kesin departmanlar belli değil. Her halükarda bu, Google Asistan'la ilgilenen bölümdeki "birkaç yüz" kişiyi ve ayrıca Google Pixel, Nest ve Fitbit donanımlarından sorumlu ekiplerdeki birkaç yüz işi ilgilendiriyor. Google'a göre bu üç donanım ekibi artık birleştirilerek merkezi yönetim altına alınacak. Sonuç olarak şirketin TechCrunch'a yaptığı açıklamaya göre, iki kurucusu James Park ve Eric Friedman da dahil olmak üzere neredeyse tüm Fitbit yöneticileri şirketten ayrılıyor gibi görünüyor.

Ancak donanımla ilgili işten çıkarmaların büyük kısmının Google'ın şirket içi AR donanım ekibinde meydana geldiği söyleniyor. Bunun şirketin artık kendi AR donanımı üzerinde çalışmadığı anlamına gelip gelmediği belli değil. Google, yaptığı açıklamada yalnızca "ürünlerimizde AR deneyimleri ve diğer taraflarla işbirlikleri gibi diğer AR girişimlerine derinden bağlı kaldığını" söyledi. Google'ın Samsung ile artırılmış gerçeklik başlığı üzerinde çalıştığı zaten biliniyor. Ağustos ayında gelişmenin beklenenden daha az iyi gittiği bildirildi. Business Insider daha önce Google'ın şirket içi Project Iris VR başlığının üretimini durdurduğunu iddia etmişti.

Google'ın ana şirketi Alphabet de 2023'ün başlarında bir işten çıkarma turu düzenledi. Daha büyük bir ölçekte görünüyor çünkü o dönemde 12.000 kişi işten çıkarıldı. O zamanlar kendi işletim sistemi Fuchsia ve Area 120 de dahil olmak üzere çok sayıda işten çıkarma yaşandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.