Gurman: iOS 18, Siri'ye RCS desteği ve Üretken Yapay Zeka getirecek

Gurman: iOS 18, Siri'ye RCS desteği ve Üretken Yapay Zeka getirecek

Bloomberg'den Mark Gurman, son haber bülteninde yaklaşan iOS 18 sürümüyle ilgili bazı yeni söylentilere yer verdi. Gurman'ın kaynaklarına göre iOS 18, iOS tarihindeki en büyük yazılım güncellemelerinden biri olarak görülüyor.

Beklenen büyük yeni güncellemelerden biri, yerel Mesajlar uygulamasındaki Zengin İletişim Hizmetleri (RCS) desteğidir. Apple, iOS ve Android telefonlar arasında çapraz platform özelliklerini açan RCS desteğini 2024 yılında iPhone'lara getireceğini zaten duyurmuştu. Bunlar arasında daha yüksek çözünürlüklü medya paylaşımı, geliştirilmiş grup sohbetleri, okundu bilgileri, yazma göstergeleri, konum paylaşımı ve Wi-Fi aracılığıyla mesajlaşma yer alıyor.

İOS 18'in diğer büyük yönü Siri'ye yönelik yapay zeka iyileştirmeleri olacak. Gurman, Apple'ın, Siri'yi ve Mesajlar gibi diğer yerel uygulamaları dönüştürecek kendi geniş dil modeli (LLM) ile üretken yapay zeka yeteneklerini iOS'a getireceğini öne sürüyor. Yeni AI özellikleri, geliştirilmiş alan sorularına ve otomatik tamamlama cümlelerine olanak tanıyacak

Apple'ın aynı zamanda Apple Music, Pages, Keynote, Xcode ve Shortcuts için karmaşık görevler için kesintisiz görev otomasyonuna sahip üretken yapay zeka özelliklerini de araştırdığı bildiriliyor. İOS 18'in Haziran ayındaki WWDC 24'te piyasaya sürülmesi beklendiğinden herhangi bir resmi duyurudan hâlâ çok uzaktayız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.