Hem Mozilla hem de Google WebKit tabanlı olmayan iOS tarayıcıları üzerinde çalışıyor

Hem Mozilla hem de Google WebKit tabanlı olmayan iOS tarayıcıları üzerinde çalışıyor

App Store'un açılışından bu yana, geliştirilen ve Apple'ın iOS uygulama mağazasına gönderilen web tarayıcıları, Mozilla'nın Gecko'su veya Google'ın Blink'i gibi kendi masaüstü sürümlerini kullansalar bile, kendi WebKit motorunu kullanmaya bağlıydı.

Apple'ın iOS platformu üzerindeki kontrolünü gevşetmek istediği yönündeki haberlerle birlikte, Mozilla ve Google'ın bu kısıtlamaların kaldırılması umuduyla halihazırda var olan tarayıcı uygulamalarının ayrı sürümlerini geliştirmek için çalışmaya başladıkları bildirildi.

Mozilla şu açıklamayı yaptı:

    "Apple'ın iOS uygulama mağazası politikalarına uyuyoruz ve bu politikaların değişmesi halinde iOS'taki Gecko tabanlı tarayıcıların karşılaşacağı teknik zorlukları anlamak için bazı keşif çalışmaları yapıyoruz. İnsanların, temelini oluşturan motoru seçme fırsatı da dahil olmak üzere, istedikleri tarayıcıyı kullanmaya özgürce karar verebilecekleri günlerin geleceğini umuyoruz."

Üçüncü taraf uygulama mağazalarına izin veren değişikliğin ve daha önce zorunlu tutulan bazı iOS Uygulama gerekliliklerinin kaldırılmasının bu yılın sonlarına doğru iOS 17 ile gelebileceği göz önüne alındığında, hem Mozilla hem de Google'ın bu tarihlerde bir çıkış tarihi için çalışıyor olması muhtemeldir.

Microsoft'un bu değişikliğin gerçekleşmesi durumunda Edge'in bir sürümünü geliştirip geliştirmediğine dair şu anda bir haber yok.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.