iCloud yedeklemeleri artık uçtan uca şifrelenecek

iCloud yedeklemeleri artık uçtan uca şifrelenecek

Apple kısa süre önce birkaç önemli güvenlik duyurusu yaptı. Bunlardan en dikkat çekici olanı iCloud yedeklemelerinin artık uçtan uca şifrelenecek olması.

Bu, Apple'ın Gelişmiş Veri Koruma adını verdiği ve uçtan uca şifrelenen veri kategorilerinin sayısının 14'ten 23'e yükseleceği daha büyük bir güvenlik girişiminin parçası.

iCloud aygıt yedeklemelerinin yanı sıra, uçtan uca şifrelenecek diğer hizmetler ve veri türleri aşağıdakileri içermektedir:

  •     Mesaj yedeklemeleri
  •     iCloud Drive
  •     Notlar
  •     Fotoğraflar
  •     Hatırlatmalar
  •     Safari Yer İmleri
  •     Sesli Notlar

Apple'a göre, bu yeni girişimin kapsamadığı tek "önemli" kategoriler, "küresel e-posta, kişiler ve takvim sistemleriyle birlikte çalışma ihtiyacı" nedeniyle iCloud Mail, Kişiler ve Takvimler.

Gelişmiş Veri Koruma girişimi kapsamında yer alanların tam listesini bu destek sayfasında görebilirsiniz.

Buna ek olarak Apple, iCloud Fotoğrafları'nı çocuk cinsel istismarı görüntüleri için taramaya yönelik tartışmalı planından vazgeçeceğini de doğruladı.

Geçtiğimiz yıl duyurulan plan, bir tür gözetleme sistemi yaratacağı endişesiyle şifreleme ve gizlilik uzmanları tarafından eleştirilmişti.

Apple'ın Gelişmiş Veri Koruma özelliği yıl sonuna kadar ABD'deki kullanıcılara sunulacak ve 2023'ün başlarında da tüm dünyaya yayılacak. İlginç bir şekilde, Çin'deki kullanıcılar da bu gelişmiş güvenlik özelliklerinden yararlanabilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.