IDC'ye göre iPhone sevkiyatları 2022 yılının 4. çeyreğinde neredeyse %15 düştü

IDC'ye göre iPhone sevkiyatları 2022 yılının 4. çeyreğinde neredeyse %15 düştü

Apple, 2022'nin 4. çeyreğinde 2021'in aynı dönemine kıyasla 13 milyona yakın daha az iPhone sevkiyatı gerçekleştirdi.

International Data Corporation'ın (IDC) ön verilerine göre, Apple'ın 2022'nin 4. çeyreğinde 72,3 milyon iPhone sevk ettiği tahmin ediliyor. Bu da yıldan yıla %14,9'luk bir düşüş anlamına geliyor.

iPhone sevkiyatlarındaki düşüş beklenmedik bir durum değil; Foxconn'un en büyük iPhone fabrikasında yaşanan Covid-19 salgını, tatil sezonunda iPhone 14 Pro modellerinin üretiminde geçici bir kesintiye yol açtı. Bloomberg tarafından Kasım 2022'de yapılan bir tahmin, 6 milyon iPhone 14 Pro birimine kadar bir üretim kaybına işaret ediyor.

Diğer telefon üreticilerinin kaderi daha kötü oldu. Samsung'un sevkiyatları %15,6 oranında düşerken, Xiaomi'de %26,3'lük bir düşüş görüldü. Genel olarak, küresel telefon sevkiyatları 2022 yılının 4. çeyreğinde bir önceki yıla göre %18,3 düşerek 300,3 milyon adede geriledi. IDC bunun tek bir çeyrekte yaşanan en büyük düşüş olduğunu ve "tatil çeyreğindeki sevkiyatların bir önceki çeyrekten daha düşük olduğunu hiç görmediğini" söylüyor.

IDC ileriye dönük olarak "yükselen enflasyon ve artan makro endişelerin" tüketici harcamalarını etkilemesini ve olası toparlanmanın ancak yıl sonuna doğru gerçekleşmesini bekliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.