Instagram Artık Görüntüleri Kaydedip Arkadaşlarınızla Paylaşmanıza İzin Veriyor

Instagram Artık Görüntüleri Kaydedip Arkadaşlarınızla Paylaşmanıza İzin Veriyor

Yeni özellik, kullanıcıların Instagram'daki içerikleri işbirliği yaparak paylaşmalarını sağlamakla ilgili.

Instagram, kullanıcıların ve arkadaşlarının görüntüleri kaydetmelerine ve birbirleriyle paylaşmalarına olanak tanıyan yeni bir "ortak koleksiyonlar" özelliği başlattı.

TechCrunch'a göre bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar, grup sohbetlerinde ya da bire bir DM'lerinde gönderileri ortak bir koleksiyona kaydederek ortak ilgi alanları üzerinden arkadaşlarıyla bağlantı kurabilecek.

Instagram başkanı Adam Mosseri, "Artık Feed'de ya da DM'lerinizde bir içerik parçasını kaydetmeye gittiğinizde, ortak bir koleksiyon oluşturmak için yeni bir seçenek göreceksiniz" dedi.

"Buradan koleksiyona özel bir isim verebilir ve koleksiyonu arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Onlar koleksiyonu aldıktan sonra, arkadaşlarınız da makaralardan, Keşfet'ten, Akış'tan ve DM'lerden koleksiyona içerik eklemeye başlayabilir."

Raporda, sohbetin herhangi bir üyesinin koleksiyona gönderi ekleyebileceği veya koleksiyondan gönderi kaldırabileceği belirtildi.

Kullanıcılar ayrıca bir sohbette paylaşılan gönderileri doğrudan ortak bir koleksiyona ekleme seçeneğine de sahip.

Rapora göre, kullanıcılar bir sohbetten ortak bir koleksiyona bir gönderi eklemek isterlerse, gönderinin yanında görünen yer imi simgesine dokunmalı ve ardından mevcut bir ortak koleksiyona eklemeli ya da yeni bir koleksiyon oluşturmalıdır.

Bu arada Instagram, aktif olarak işletme, ürün ve içerik arayan kişilere ulaşmak için platformun arama sonuçlarına reklamlar koyacağını duyurdu.

Reklamlar, insanların arama sonuçlarından bir gönderiye dokunduklarında kaydırabilecekleri akışta görünecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.