Instagram gençlere geceleri uygulamayı kapatmalarını önerecek

Instagram gençlere geceleri uygulamayı kapatmalarını önerecek

Instagram'ın sahibi Meta, Perşembe günü (18) gençlere yönelik yeni bir özelliği duyurdu. Yeni özellik, geceleri platformu kullanmaya ara vermeyi öneren bir uyarı içeren bir ekran.

"Ara vermeye ne dersiniz? Geç oluyor. Gecenin geri kalanında Instagram'ı kapatmayı düşünün," diyor uygulamanın Brezilya Portekizcesi versiyonundaki mesaj. Bu uyarı resmi olarak servis üzerinde dolaşmaya başladı bile.

Pratikte herkes bu uyarıyı görmeyecek: bu bildirim, Reels'te kısa videolar izleyerek veya özel mesajları (DM'ler) kontrol ederek kesintisiz on dakikadan fazla zaman geçiren gençler için görüntüleniyor. Dahası, ekran yalnızca akşamları görünecek.

Instagram'ı kullanmayı bırakmak sadece bir tavsiyedir ve zorunlu olmayacaktır. Ekranı yana doğru kaydırarak sosyal ağdaki fotoğraf ve video içeriklerini tüketmeye devam edebilirsiniz.
Gençlerin ruh sağlığı artık ağlarda bir öncelik

Instagram'ın gençleri uygulamayı gece boyunca kapatmaya teşvik eden uyarısı, Meta'nın kullanıcıların ruh sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri azaltmak için sunduğu yeni araç ve önlemlerden biri.

Son günlerde şirket, çocuklara ve gençlere yönelik birkaç spesifik özelliği duyurdu. Bunlardan bazıları hem Instagram hem de aynı şirkete ait bir platform olan Facebook için geçerli.

Bu yeni özellikler arasında kendine zarar verme ve yeme bozuklukları gibi hassas konulardaki paylaşımların gizlenmesi de yer alıyor. Ayrıca, bazı kişisel bilgilerin kısıtlanması için gençlerin profillerinde değişiklikler yapılacak.

Son yıllarda yapılan araştırmalar, Instagram'ın gençlerin sağlığı üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olduğunu ve uygulamanın uzun süreli kullanımı sırasında özgüven sorunları yaşandığını kanıtladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.