Instagram, Haziran 2023'e Kadar Twitter'a Rakip Olmak İçin Metin Tabanlı Uygulama Yayınlayabilir

Instagram, Haziran 2023'e Kadar Twitter'a Rakip Olmak İçin Metin Tabanlı Uygulama Yayınlayabilir

Meta, uygulamanın ilk sürümünü denemeye olan ilgilerini ölçmek için yetenek ajansları ve ünlülerle iletişime geçiyor.

Bloomberg News'in Cuma günü konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere dayandırdığı haberine göre, Meta Platforms'un Instagram'ı, Twitter ile rekabet edecek metin tabanlı bir uygulama çıkarmayı planlıyor ve Haziran ayında piyasaya çıkabilir.

Habere göre, Facebook'un ana şirketi ürünü influencer'lar ve bazı içerik oluşturucularla test ediyor.

Şirket, Reuters'in yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Alex Heath bir haber bülteninde, Meta'nın Instagram ile entegre olacak uygulamanın ilk versiyonunu denemeye olan ilgilerini ölçmek için yetenek ajansları ve ünlülerle iletişime geçtiğini söyledi.

Kaliforniya'daki UCLA'da sosyal ve influencer pazarlama dersleri veren Lia Haberman'ın bültenine göre, "Merkezi olmayan uygulama Instagram'ın arkasına inşa edildi ancak Mastodon gibi diğer bazı uygulamalarla da uyumlu olacak."

Raporda ayrıca ana şirket Meta'nın yeni uygulamayı aylardır gizlice belirli içerik oluşturucuların kullanımına sunduğundan bahsediliyor. Uygulamanın Instagram'dan ayrı olduğu ancak insanların hesaplarını birbirine bağlamasına izin verdiği söyleniyor. 

Lia Haberman'ın ekran görüntüsüne göre, uygulama insanların metinleri, paylaşılan bağlantıları, fotoğrafları ve videoları kullanarak arkadaşlarıyla bağlantı kurmasına izin verecek. Ayrıca, hayranların Instagram'da takip ettikleri fenomenlerin ve içerik oluşturucuların hesaplarına tek bir dokunuşla katılmalarına izin verilecek. 

Uygulama ayrıca güvenlik önlemleri için de güncelleniyor. Hesapların gizliliğini sağlamak için Instagram'da engellenen kullanıcılar yakında yeni uygulamaya taşınabilecek. Eklemek gerekirse, bu yeni uygulama Twitter'ın rakibi Mastodon ile de uyumluluk üzerinde çalışıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.