Instagram içerik oluşturucular için 'Hediyeler' özelliğini genişletiyor

Instagram içerik oluşturucular için 'Hediyeler' özelliğini genişletiyor

Instagram, Hediyeler özelliğini ABD'de daha fazla içerik oluşturucuyu kapsayacak şekilde genişletiyor. Kasım 2022'den bu yana test edilen yeni özellik, takipçilerin favori profilleriyle finansal olarak işbirliği yapmalarına olanak tanıyor.

Hayranlar Reels izleyerek, gerçek parayla kazanılan sanal para birimi olan yıldızları kullanarak yaratıcıya sanal hediyeler (farklılaştırılmış tepki çıkartmaları) gönderebilirler. Ardından, platform her ay makaraların gelirinin bir kısmını içerik oluşturucuya aktarıyor.

Instagram'ın verdiği bilgiye göre, içerik oluşturucular takipçilerden aldıkları her bir yıldız için 0,01 dolar alacaklar. Sanal hediyelerin 10 ila 300 yıldıza mal olduğunu belirtmek önemlidir.

Diğer taraftan, hayranlar 45 yıldızı 0,99 dolardan satın alabilirler. Ayrıca 5,99 dolar karşılığında 300 adede kadar yıldız satın alma seçeneği de bulunmaktadır.

100 dolara ulaşıldığında, içerik oluşturucular makaralara gönderilen hediyelerle paraya çevrilen değeri çekebilirler. Üstelik bu miktar, platform tarafından sunulan diğer para kazanma kazançlarına da eklenebilir.

Hediyeler özelliği yalnızca Instagram'ın Profesyonel Kontrol Paneli'nden uygunluğu kontrol edebilen ABD'li içerik oluşturucular tarafından kullanılabilir. Sosyal ağ şimdilik bu yeniliğin diğer bölgelerde ne zaman kullanıma sunulacağını açıklamadı.

Instagram'da diğer para kazanma biçimleri

Son aylarda Instagram, platformdaki profilinizden para kazanma yollarını genişletiyor. Örneğin, şirket kısa süre önce içerik oluşturucuların özel içeriklerine erişim sağlayan aylık abonelik formatını duyurdu.

Daha fazlası için, söylentiler sosyal ağın Twitter'a benzer ücretli bir doğrulanmış damga seçeneği başlatmayı planladığını gösteriyor. Ancak platformun ve Facebook'un sahibi olan Meta, bu olası yeni özelliği henüz doğrulamadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.