Instagram, kullanıcıların saldırıya uğrayan hesaplarını geri kazanmalarına yardımcı olmak için özel bir sayfa açtı

Instagram, kullanıcıların saldırıya uğrayan hesaplarını geri kazanmalarına yardımcı olmak için özel bir sayfa açtı

Instagram, kullanıcıların hesaplarını güvende tutmalarına yardımcı olmak için yeni bir dizi özellik sunuyor.

Instagram'ın web sitesindeki yeni 'instagram.com/hacked' destek sayfası, hesapları ele geçirilen kullanıcıların sorunu bildirmelerine ve hesaplarına yeniden erişim sağlamak için adımlar atmalarına olanak tanıyor.

Kullanıcılar yeni sayfaya erişirken, saldırıya uğramak, şifrelerini unutmak, iki faktörlü kimlik doğrulamaya erişimi kaybetmek veya hesaplarının devre dışı bırakılması gibi yaşadıkları belirli sorunu belirtmek için bir seçenekler listesinden seçim yapabilecekler. Bu aşamadan sonra kullanıcılar, hesaplarını kurtarmalarına yardımcı olacak bir dizi adımda yönlendirileceklerdir. Bir kullanıcının bilgileriyle ilişkili birden fazla hesabı varsa, hangi hesapla ilgili yardıma ihtiyaç duyduklarını seçebilecekler.

Yeni sayfaya ek olarak Instagram, kullanıcıların birden fazla yöntem kullanarak hesaplarına yeniden erişim kazanmalarına olanak tanıyan bir özelliğe erişimi de genişletiyor. Şu andan itibaren Instagram kullanıcıları, bu süreçte yardımcı olmak için arkadaşlarından kimliklerini doğrulamalarını isteyebilecek.

Instagram ayrıca, platformunda bilgisayar korsanlığını gerçekleşmeden önce önlemenin yeni yollarını da test ediyor. Şirket, kötü niyetli olduğu belirlenen hesapları tespit etmek ve kaldırmak için halihazırda otomatik sistemlere sahip.

Instagram ayrıca platformunda doğrulanmış rozetleri görüntüleme biçiminde de değişiklikler yapıyor. Şirket, doğrulanmış hesaplar için mavi doğrulanmış rozeti artık platformda daha fazla yerde gösterecek ve böylece kullanıcıların etkileşimde bulundukları hesabın yasal olup olmadığını hızlı bir şekilde belirlemelerini kolaylaştıracak. Doğrulanmış rozetler artık Hikayeler ve DM'lerde görülebilecek ve gelecekte Akış'ta da yer alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.