Instagram, Twitter'ı takip ederek ücretli mavi tik özelliği geliyor

Instagram, Twitter'ı takip ederek ücretli mavi tik özelliği geliyor

Instagram, sosyal ağ için farklı abonelik formatları üzerinde çalışıyor. Platform, içerik oluşturucuların özel içeriklerine erişim için aylık bir plana ek olarak, ücretli bir doğrulanmış mühür seçeneği de sunabilir.

Perşembe günü (2) şirket, ABD'deki hayranlar için abonelik testlerine başlayacağını doğruladı. Aylık 0,99 ila 100 Dolar arasında bir ücret ödeyerek, insanlar özel fenomenlerin Yaşamlarını ve Hikayelerini görebilecekler.

Daha fazlası için, abonelerin kullanıcı adlarının yanında mor bir damga görüntülenecektir. Bu, içerik oluşturucuların takipçileri tanımlamasına ve sözde etkileşimler için tercih vermesine yardımcı olacaktır.

Instagram'a göre, hayran aboneliklerinin ilk testleri için on ABD'li içerik oluşturucu seçildi. Bunlar arasında basketbolcu Sedona Prince ve Olimpik jimnastikçi Jordan Chiles da var.

Platformun CEO'su Adam Mosseri'ye göre bu format, influencer'ların öngörülebilir bir gelire sahip olmalarının en iyi yollarından biri. Dolaylı olarak, bu yenilik Yakın Arkadaşlara erişim için platform dışından ücret alınmasını da caydırmalıdır.

Patreon ve Substack gibi Twitter'ın da benzer bir özelliğe sahip olduğunu belirtmek gerekir. Super Follows söz konusu olduğunda, aboneler içerik oluşturuculardan özel içerik alırlar.

Ücretli doğrulama

Kısa bir süre önce mühendis Alessandro Paluzzi, Instagram uygulamasının kaynak kodunda yeni bir mavi doğrulama mührünün kullanıldığını gösteren veriler buldu. Ancak bu işaretleme platform tarafından ücretlendirilecektir.

Yeni özelliğin nasıl çalışacağı belirsiz olsa da, sosyal ağ Twitter Blue'nun ilk hatasını tekrarlamamak için meydan okuyor. Kasım 2022'deki felaket lansmanıyla birlikte bu özellik, kötü niyetli kullanıcıların büyük şirketlerin ve ünlülerin sahte profillerini oluşturmasıyla bir "doğrulanmış sahtecilik" dalgasına yol açtı.

Instagram şu ana kadar iddia edilen ücretli doğrulama hakkında ayrıntı vermedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.