Instagram Yeni Özelliğine Kavuşuyor

Instagram Yeni Özelliğine Kavuşuyor

Instagram, kullanıcıları arkadaşlarına ve takipçilerine sınır koymaya teşvik etmeyi amaçlayan "Sessiz mod" adlı yeni bir özellik sunuyor.

Bu özellik etkinleştirildiğinde, uygulamadan herhangi bir bildirim almayacaksınız ve profilinizin etkinlik durumunda "Sessiz modda" yazan bir işaret belirecek. Size mesaj gönderen herkes de Sessiz modu etkinleştirdiğiniz için mesaj hakkında bilgilendirilmediğinizi belirten bir bildirim görecektir.

Sessiz mod saatlerinizi programınıza bağlı olarak özelleştirebilirsiniz. Ve özelliği kapattığınızda, Instagram size kaçırdığınız şeylerin hızlı bir özetini gösterecektir.

Instagram, Sessiz modunu herkesin kullanabileceğini, ancak bu özelliğin özellikle gençler düşünülerek tasarlandığını söylüyor. Blog yazısında "Gençler bize bazen kendilerine zaman ayırmak istediklerini ve geceleri, ders çalışırken ve okul sırasında odaklanmak için daha fazla yol aradıklarını söylediler" denildi. Bu nedenle Instagram, gece geç saatlerde uygulamada belirli bir süre geçirdiklerinde gençlerden Sessiz modunu açmalarını isteyecek.

Sessiz mod şu anda Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, İrlanda, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'da kullanılabiliyor. Instagram bu özelliği yakında diğer ülkelerde de kullanıma sunmayı umuyor.

Bunun yanı sıra Instagram, kullanıcılara uygulamada gördükleri şeyler üzerinde daha fazla kontrol sağlıyor. Örneğin, artık Keşfet sekmesinde ilgilenmediğiniz birden fazla öğeyi gizlemeyi seçebilirsiniz. Ayrıca Keşfet'te bir gönderide "İlgilenmiyorum" seçeneğini seçtiğinizde, uygulama bu tür içerikleri Makaralar ve arama gibi diğer yerlerde size göstermemeye çalışacak. Son olarak, bir kelime veya kelime listesi, emoji veya hashtag içeren önerilen gönderileri gizleyebilirsiniz. Bunu Instagram'ın Gizlilik ayarlarının Gizli Kelimeler bölümünden yapılandırabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.