iOS 16 Sürümü Artık iPhone'ların Yaklaşık Yüzde 70'inde Çalışıyor

iOS 16 Sürümü Artık iPhone'ların Yaklaşık Yüzde 70'inde Çalışıyor

Apple, iPhone'lar için yazılımın benimsenmesi konusunda güçlü bir kontrole sahip olmaya devam ediyor, ancak Android yaklaşımı ile nerede duruyor?

Apple, tüm uygun modelleri için en son iOS sürümlerini kullanıma sunma konusunda tartışmasız lider konumunda. Şirket, en son iOS 16 sürümüyle çalışan iPhone'ların yaklaşık yüzde 70'ini denetlediği için bu eğilim devam ediyor. Yüksek benimseme oranının yeni iPhone 14 ve 14 Pro modellerine yönelik satış ve talep sayesinde yükselmiş olması muhtemel.

Buna ek olarak, Apple'ın iOS desteği daha uzun bir zaman çizelgesine sahip, bu da üç veya dört yaşındaki bir iPhone'un bile bu yıl iOS 16 sürümünü alabileceği anlamına geliyor. Mixpanel'in 9to5Mac tarafından alıntılanan raporunda, iOS 16'nın iPhone'larda yüzde 68,95 oranında benimsendiğinden bahsediliyor.

Apple artık neredeyse her güncellemede yeni özellikler sunduğundan, en son iOS sürümü yaklaşım açısından farklı oldu. Çoğu kişi yalnızca hataları düzeltmekle kalmayıp yeni özellikler de ekleyen iOS yükseltmelerine bağımlı hale geldi.

Örneğin, iOS 16.1 sürümü iPhone 14 serisine kilit ekranı özelleştirme özelliğini ekledi. Yaklaşan iOS 16.2 sürümü de 12 serisinden başlayarak tüm iPhone modelleri için Hindistan'daki 5G ağları desteği de dahil olmak üzere yeni özelliklere sahip olacak.

iOS vs Android: Açık Ara Kazanan

iOS ve Android'in son sürümleriyle pazarda nasıl durdukları arasındaki bariz karşılaştırmayı görmezden gelmek zordu. Android 13 de Ekim ayında çıktı, ancak Google'ın benimseme oranını hala bilmiyoruz. Bununla birlikte, bir yaşındaki Android 12 sürümü cihazların yüzde 13'ünden fazlasında çalışıyordu, bu da hem Apple hem de Google'ın mobil platformlarıyla nasıl çalıştıkları arasındaki uçurumu gösteriyor.

Adil olmak gerekirse, Apple'ın iOS üzerindeki tam kontrolü daha hızlı kullanıma sunulmasına yardımcı olurken, Android'in Samsung, Xiaomi, OnePlus ve daha fazlası gibi markaların Android cihazlarının piyasaya sürülmesini geciktiren parçalı yaklaşımı var.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.