iOS 18: Şimdiye Kadarki Tüm Söylentiler ve Bilinen Özellikler

iOS 18: Şimdiye Kadarki Tüm Söylentiler ve Bilinen Özellikler

iOS 18'in duyurulmasına henüz yedi aydan fazla bir süre var, ancak yazılım güncellemesiyle ilgili şimdiden birkaç söylenti ve beklenti var.

iOS 18'in önümüzdeki Haziran ayında Apple'ın yıllık geliştiriciler konferansı WWDC'de duyurulması ve Eylül ayında uyumlu bir iPhone'a sahip tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor. Aşağıda, güncellemeyle ilgili şu ana kadar ortaya çıkan tüm söylenti ve bilgileri özetliyoruz.
"Büyük Yeni Özellikler"

Bloomberg'den Mark Gurman, bu ayki bülteninde iOS 18'in "önemli yeni özellikler ve tasarımlar" içeren "nispeten çığır açan" bir güncelleme olabileceğini söyledi, ancak çok fazla spesifik ayrıntı paylaşmadı. Gurman, Apple'ın üst yönetiminin gelecek işletim sistemlerini dahili olarak "iddialı ve zorlayıcı" olarak tanımladığını da sözlerine ekledi.

Daha Akıllı Siri

Gurman, iOS 18'in "hem Siri'nin hem de Mesajlar uygulamasının soruları yanıtlama ve cümleleri otomatik tamamlama şeklini geliştirecek" üretken yapay zeka teknolojisine sahip olacağını söyledi. Gurman, Apple'ın Apple Music, Pages, Keynote ve Xcode dahil olmak üzere platformlarındaki diğer uygulamalar için yeni üretken yapay zeka özelliklerini araştırdığını söyledi.

The Information'ın haberine göre Apple, kullanıcıların karmaşık görevleri otomatik hale getirebilmeleri için Siri'ye büyük dil modelleri eklemeyi planlıyor ve bu özellik Kestirmeler uygulamasıyla daha derin bir entegrasyon içerecek. Raporda, bu özelliğin önümüzdeki yıl yayınlanacak bir iPhone yazılım güncellemesiyle (iOS 18 olabilir) kullanıma sunulmasının beklendiği belirtildi.

Üretken yapay zeka, geçen yıl OpenAI'nin sorulara ve diğer istemlere yanıt verebilen bir sohbet robotu olan ChatGPT'yi piyasaya sürmesiyle popülerliğini artırdı. Google ve Microsoft da bu yılın başlarında benzer sohbet robotlarını piyasaya sürerek bu alana daha fazla şirketin girmesini sağladı. Sohbet robotları büyük dil modelleri üzerinde eğitilerek bir insan gibi yanıt vermelerini sağlıyor.

Apple, jeneratif yapay zekaya olan ilgisini açıkça teyit etti ve geçtiğimiz aylarda web sitesinde yayınlanan iş ilanlarında bu teknolojiden bahsetti.

Apple CEO'su Tim Cook, Eylül ayında Forbes'a verdiği bir röportajda "Yıllardır üretken yapay zeka üzerinde çalışıyoruz ve çok fazla araştırma yaptık" dedi. "Ve bu konuya gerçekten düşünceli bir şekilde yaklaşacağız ve derinlemesine düşüneceğiz, çünkü sahip olabileceği iyi olmayan kullanımların ve önyargı, halüsinasyon ve benzeri konuların tamamen farkındayız."
Android Kullanıcılarıyla Mesajlaşma Geliştirildi

Bu ayın başlarında Apple, iPhone'daki Mesajlar uygulamasında platformlar arası mesajlaşma standardı RCS'yi "gelecek yılın sonlarına doğru" nihayet destekleyeceğini duyurmuştu, dolayısıyla bu zaman dilimine göre muhtemelen bir iOS 18 özelliği olacak.

RCS desteği, iPhone'lar ve Android cihazlar arasındaki varsayılan mesajlaşma deneyiminde çeşitli iyileştirmelerle sonuçlanacaktır:

    Daha yüksek çözünürlüklü fotoğraflar ve videolar
    Sesli mesajlar
    Yazım göstergeleri
    Makbuzları okuyun
    iPhone'lar ve Android cihazlar arasında Wi-Fi mesajlaşma
    iPhone kullanıcılarının Android kullanıcılarını içeren bir sohbetten ayrılabilmesi de dahil olmak üzere geliştirilmiş grup sohbetleri
    SMS'e kıyasla geliştirilmiş şifreleme

Bu özellikler, iMessage aracılığıyla mavi baloncuklarla iPhone'dan iPhone'a yapılan konuşmalar için zaten mevcut ve özelliklerin çoğu WhatsApp ve Telegram gibi üçüncü taraf mesajlaşma uygulamalarında da kullanılabiliyor. iPhone'daki RCS desteği, özellikleri yerleşik Mesajlar uygulamasındaki yeşil baloncuklara genişletecek ve mevcut SMS standardına kıyasla çok daha iyi bir iPhone/Android mesajlaşma deneyimi sağlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.