iPhone 14 Çarpışma Algılama Özelliği Kayakçılardan Yanlış Alarmlar Gönderiyor, Acil Servislere Aşırı Yükleniyor

iPhone 14 Çarpışma Algılama Özelliği Kayakçılardan Yanlış Alarmlar Gönderiyor, Acil Servislere Aşırı Yükleniyor

ABD eyaletindeki kayakçıların Apple cihazları, Summit County 911 Merkezi'ndeki görevlilere otomatik kaza uyarıları göndererek Acil Servis'e aşırı yük bindirmişti.

Teknoloji devi Apple'ın iPhone 14 akıllı telefonu ve Apple Watch, iPhone 14, iPhone 14 Pro ve yeni Apple Watch modellerinde yerleşik olarak gelen Çarpışma Algılama özelliği nedeniyle kayakçılardan yanlış alarmlar göndermeye devam ediyor ve acil durum kaynaklarını strese sokuyor.

AppleInsider'ın haberine göre, ABD eyaletindeki kayakçıların Apple cihazları Summit County 911 Merkezi'ndeki görevlilere otomatik çarpışma uyarıları gönderdi.

Bu uyarıların hiçbiri acil bir duruma yol açmadı, ancak bu uyarıların ele alınması zaman aldı ve kayakçının görevlilerin çağrısına cevap vermemesi halinde kayak devriyelerinin otomatik çağrının yapıldığı yere gitmesini gerektirdi.

Summit County 911 Merkezi'nin geçici müdürü Trina Dummer, "Çağrıları dikkate almama gibi bir uygulamamız yok," dedi.

"Bu çağrılar, sevk memurlarından milletvekillerine ve kayak devriyelerine kadar muazzam miktarda kaynak içeriyor. Ve şimdiye kadar gerçek bir acil durum yaşadığımızı sanmıyorum," diye ekledi Dummer.

Bu ayın başlarında, ABD eyaletindeki Summit County sevk memurları, özellik nedeniyle kayakçılardan gelen kazara acil durum çağrılarında bir artış olduğunu görmüşlerdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.