iPhone 14 Pro Ekran Sorunuyla Gündemde

iPhone 14 Pro Ekran Sorunuyla Gündemde

Bazı iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max kullanıcıları son zamanlarda uykudan uyanırken veya açılırken ekranda yatay çizgiler oluştuğunu bildirdiler.

Reddit kullanıcılarından gelen raporlara göre, çizgiler rastgele ortaya çıkıyor ve birkaç saniye sonra kayboluyor.

Diğer birkaç Reddit kullanıcısı ise telefonlarını test için bir Apple Store'a götürdüklerini ve kendilerine donanımsal bir sorun olmadığının söylendiğini bildirdi. Bunun yerine Apple, bunun bir iOS hatası olduğunu iddia ediyor. Bazıları sorunun iOS 16.2 ile başladığını iddia ederken, diğerleri önceki iOS 16 sürümlerinde de mevcut olduğunu iddia ediyor.

Bir Apple destek temsilcisinin şirketle iletişime geçen bir Reddit kullanıcısına verdiği yanıta göre, şirket devam eden sorunun farkında ve yakında gelecek bir güncelleme ile çözülmesi bekleniyor.

Apple Destek ekibi konuyla ilgili olarak şunları söyledi,

    Sorunun farkındayız ve bu durum sürücülerden kaynaklanıyor [...] Bu kesinlikle bir yazılım sorunu ve yakında bir güncelleme gelmesi bekleniyor.

Şu anda bu soruna özel bir çözüm bulunmamaktadır. Ancak, birçok kullanıcı raporu AOD'yi kapatmanın bu sorunu çözeceğini iddia ediyor. Diğer çözümler, zaman aşımına uğramasına izin vermek ve cihazı sıfırlamak yerine telefonu manuel olarak kapatmayı önermektedir.

Ancak, Apple'ın yakında gelmesi beklenen düzeltmesini beklemenizi öneririz. Önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili daha fazla bilgi edinilebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.