iPhone 15 Pro ile İlgili yeni detaylar ortaya çıktı

iPhone 15 Pro ile İlgili yeni detaylar ortaya çıktı

Kuo daha önce cihazların, bir düğmeye basma hissini simüle etmek için dokunsal geri bildirim sunan katı hal düğmeleriyle donatılacağını belirtmişti.

Analist Ming-Chi Kuo'ya göre Apple'ın yakında çıkacak iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modelleri artık katı hal düğmelerine sahip olmayacak. Bu değişiklik, seri üretim öncesi çözülemeyen teknik sorunlardan kaynaklanıyor.

Kuo daha önce cihazların, bir düğmeye basma hissini simüle etmek için dokunsal geri bildirim sunan katı hal düğmeleriyle donatılacağını belirtmişti. Ancak, bir Medium gönderisinde, telefonların bunun yerine fiziksel düğmelere sahip olacağını doğruladı.

Tasarımın iki ses düğmesi mi yoksa daha önce söylendiği gibi tek, uzun bir düğme mi içereceği belli değil. MacRumors'un haberine göre Kuo, Apple'ın EVT geliştirme aşamasında cihazın tasarımını değiştirmesi için hala zaman olduğundan, değişikliğin Pro modellerinin seri üretim programı ve sevkiyatları üzerinde sınırlı bir etkisi olacağına inanıyor.

Bu arada, geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir başka raporda iPhone 15 Pro'nun daha yuvarlak kenarlı bir tasarıma sahip titanyum bir çerçeveye, yeni düğmelere, dev bir kamera çıkıntısına ve daha fazlasına sahip olacağı iddia edildi. GSMArena'ya göre, tek tek kamera çıkıntılarının boyutu bir kez daha artacak ve tüm kambur kalınlaşacak.

Raporda ayrıca, iPhone 15 Pro Max'in periskop zoom lensi barındırdığı söylenen daha küçük bir kamera çıkıntısına sahip olduğu da belirtildi. Önceki spekülasyonlara göre, iPhone 15 Pro'nun kameraları "daha fazla ışık yakalayacak ve belirli ayarlarda aşırı pozlamayı veya az pozlamayı azaltacak yepyeni sensör teknolojisine" sahip olacak.

USB-C bağlantı noktasının da tüm iPhone 15 sürümlerinde yer alması bekleniyor, ancak en hızlı şarj Apple tarafından onaylanmış USB-C kablolarıyla sınırlı olacak. Raporda ayrıca ses ve sessize alma düğmelerinin fiziksel yerine dokunsal olacağı ve iki dokunsal motorun düğmeye basmayı simüle etmeye ayrılacağı belirtildi.

Sessize alma düğmesi artık kayan bir anahtar değil, dokunsal bir düğme olacak. Arka camda olduğu gibi, ekran camı da ince bir kavise sahip olacak ve titanyum çerçeveye sorunsuz bir şekilde geçerek her tarafta yalnızca 1,55 mm'lik çerçeveler oluşturacak.

Rapora göre ekran boyutu aynı kalacağı için daha ince çerçeveler iPhone 15 Pro'yu selefinden daha dar hale getirecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.