Jack Dorsey Güvenli Mesajlaşma Uygulaması Signal'e Her Yıl 1 Milyon Dolar Verecek

Jack Dorsey Güvenli Mesajlaşma Uygulaması Signal'e Her Yıl 1 Milyon Dolar Verecek

Twitter'ın kurucu ortağı Jack Dorsey Salı günü bir blog yazısında şifreli mesajlaşma uygulaması Signal'e yılda 1 milyon dolar hibe vereceğini söyledi.

Twitter'ın kurucu ortağı Jack Dorsey Salı günü yayınladığı bir blog yazısında, "açık internet gelişimini" desteklemek için yapmayı planladığı bir dizi hibenin ilki olan şifreli mesajlaşma uygulaması Signal'e yılda 1 milyon dolar hibe vereceğini söyledi.

Dorsey, Twitter'a ait bir haber bülteni hizmeti olan Revue'daki bir yazısında, sosyal medyanın "tek bir şirket ya da şirketler grubu tarafından sahiplenilmemesi" ve "şirket ve hükümet etkisine karşı dirençli" olması gerektiğini yazdı.

Dorsey, internete yönelik yaklaşım ve internetin işleyişinin kimsenin kontrolünde olmaması gerektiği konusundaki görüşlerini dile getiriyordu. Eski Twitter CEO'su, bu yılın Ekim ayında Twitter'da yönetimi devraldığından beri Elon Musk'ın bazı kararlarını sorguluyor. Ancak Dorsey'in iddialarını doğrulamak için somut bir planı var gibi görünüyor. Signal'i finanse etmek kararlılığını göstermenin bir yolu ama perde arkasında daha önce bahsettiğimizden çok daha fazlası var.

Jack Dorsey'in yeni girişimi - 'BlueSky' adlı yeni bir merkezi olmayan uygulama beta test aşamasında. 'BlueSky' bir alternatif ya da Dorsey'in umduğu gibi Musk'ın sahibi olduğu Twitter'ın yerini alacak bir uygulama olarak lanse ediliyor.

BlueSky attığı bir tweet'te, "Sosyal medyaya yeni bir yaklaşıma büyük ilgi olduğu açık. Protokolün ölçeklendirildiğinden emin olmak ve ilerledikçe kullanıcı geri bildirimlerini almak için özel beta davetiyelerini aşamalı olarak sunacağız."

Bir bütün olarak Dorsey'in yeni platformu, sosyal medyayı var eden temel unsurlara sahip olmayı hedefleyen tüm şirketlere meydan okuyacak. "AT Protokolü yeni bir federe sosyal ağdır. En son merkezi olmayan teknolojilerin fikirlerini basit, hızlı ve açık bir ağa entegre ediyor," diye ekledi BlueSky.

Jack Dorsey, sosyal medyayı bir bütün olarak istikrara kavuşturmak için ağı tek bir varlığa indirgemek yerine birden fazla varlığa genişletmeyi hedefliyor - "kamusal sohbet için açık bir protokol."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.