Kanye West, gamalı haç paylaşımı ve Elon Musk ile yazışmasının ardından Twitter'dan yasaklandı

Kanye West, gamalı haç paylaşımı ve Elon Musk ile yazışmasının ardından Twitter'dan yasaklandı

Kanye West, gamalı haç işareti ve Twitter'ın sahibi Elon Musk ile kişisel bir mesaj paylaşmasının ardından Twitter'dan yasaklandı. West'in gerçekten gamalı haç nedeniyle mi yoksa yazışmaları kamuya açık bir şekilde paylaştığı için mi yasaklandığı tam olarak belli değil.

West, sosyal medya platformundan "kalıcı uzaklaştırma" olarak bilinen bir yasağa tabi tutuldu. Bu karar, West'in neo-Nazi yorumcu Nick Fuentes ile birlikte The Alex Jones Show'a katılarak Nazileri övmesi ve Adolf Hitler'i sevdiğini söylemesi gibi tamamen uygunsuz bir davranışta bulunmasından kısa bir süre sonra geldi.

West ayrıca Hitler'in mikrofonu ve otoyolları icat ettiğine dair saçma iddialarda bulunmuştur. Gizmodo, yasal olarak adını Ye olarak değiştiren West'in ciddi akıl sağlığı sorunları olsa da, bunun sergilediği iğrenç anti-Semitizmi mazur göstermediğini yazıyor. Bipolar bozukluk sizi antisemitik yapmaz. West'in eski çalışanları kısa süre önce onun Hitler'i her zaman sevdiğini söylemişti.

Daha önce "kesinlikle ifade özgürlüğü yanlısı" olduğunu belirten Elon Musk, West'i yasaklamadan önce, West'in "son tweet'i" olarak attığı Musk'ın çirkin gömleksiz fotoğraflarını tweetlemenin sorun olmadığını, ancak gamalı haç tweetlemenin sorun olmadığını belirten bir tweet attı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.