Kaspersky, iPhone Kullanıcılarını Kötü Amaçlı iMessage Ekiyle Hedef Alan Siber Güvenlik Tehdidini Buldu

Kaspersky, iPhone Kullanıcılarını Kötü Amaçlı iMessage Ekiyle Hedef Alan Siber Güvenlik Tehdidini Buldu

Önde gelen siber güvenlik ve anti-virüs firması Kaspersky, iMessage uygulaması aracılığıyla iOS'un eski sürümlerini çalıştıran iPhone modellerini hedef alan yeni bir siber saldırı tehdidi keşfetti.

Önde gelen siber güvenlik ve anti-virüs firması Kaspersky, iMessage uygulaması aracılığıyla iOS'un eski sürümlerini çalıştıran iPhone modellerini hedef alan yeni bir siber saldırı tehdidi keşfetti. Şirketin mobil cihazlar için kendi Wi-Fi ağını izlediği sırada bulunan kötü amaçlı yazılım, kötü amaçlı bir ek içeren alınan bir iMessage aracılığıyla telefona bulaşıyor. Tehdit, iPhone kullanıcısının herhangi bir şey yapmasını gerektirmiyor ve cihaz ile kullanıcı verilerinin kontrolünü tamamen ele geçiren bir casus yazılım yüklemek için iOS açığından yararlanıyor.

Kaspersky tarafından yayınlanan bulgularla ilgili bir rapora göre, iMessage aracılığıyla gönderilen kötü amaçlı ek, kullanıcının herhangi bir işlem yapmasına gerek kalmadan bir kod çalıştırıyor. Kötü amaçlı kod daha sonra özel kullanıcı verilerinin toplanması için bir dizi komut çalıştırıyor.

Kaspersky CEO'su Eugene Kaspersky, iOS siber saldırısı hakkında tweet atarak casus yazılımın mikrofon kayıtları, anlık mesajlaşma programlarından fotoğraflar, coğrafi konum ve diğer veriler gibi özel bilgileri ayıkladığını ve bunları uzak sunuculara ilettiğini detaylandırdı. Firma, siber saldırı tehdidini "Operation Triangulation" olarak adlandırdı.

Kaspersky, kötü amaçlı yazılımın düzinelerce çalışanın iPhone'unda bulunduğunu ve diğer iPhone kullanıcılarını da hedef alabileceğini söyledi. Ayrıca tehdidin etkisiz hale getirildiğini ve güvenlik açığının ayrıntılarının Apple'a gönderildiğini de sözlerine ekledi. CEO ayrıca iMessage hizmetinin devre dışı bırakılmasının savunmasız iOS cihazlarının saldırıdan korunmasını sağlayacağını belirtti.

Şirket, kötü amaçlı yazılım cihaza başarıyla yüklendikten sonra, iMessage ekindeki ilk metnin ve beraberindeki istismarın silindiğini söyledi. Kaspersky'nin raporunda saldırının devam ettiği ve iOS 15.7'nin başarıyla hedeflenen cihazlar arasındaki en yeni sürüm olduğu belirtildi. iOS 16 çalıştıran iPhone modelleri tehdide karşı güvende görünüyor, ancak Kaspersky raporunun yorumlar bölümünde diğer iOS sürümlerinin güvenli olduğunu garanti edemeyeceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.