Katlanabilir Telefonların Küresel Sevkiyatı 2023'te 22 Milyon Adedi Geçecek, Daha Fazla Marka Cihaz Piyasaya Sürecek

Katlanabilir Telefonların Küresel Sevkiyatı 2023'te 22 Milyon Adedi Geçecek, Daha Fazla Marka Cihaz Piyasaya Sürecek

Samsung bu segmentte her zaman var olmuştur, ancak gelecek yıl daha fazla marka rekabeti artırarak mücadeleye girebilir.

Perşembe günü yayınlanan bir rapora göre, küresel katlanabilir akıllı telefon sevkiyatlarının 2023 mali yılında yüzde 52 (YoY) artarak 22,7 milyon adede ulaşması bekleniyor.

Counterpoint Research'e göre, özellikle Avrupa ve Çin'de iz bırakmak isteyen Samsung ve Çinli orijinal ekipman üreticileri (OEM'ler) bu büyümenin başlıca itici güçleri olacak.

2022 mali yılında küresel katlanabilir cihaz sevkiyatı 14,9 milyon adede ulaşacak. 2022'nin ilk çeyreğindeki kümülatif sevkiyat bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 90 artarak 9,5 milyon adede ulaştı.

Ancak, küresel enflasyon ve ekonomik gerileme nedeniyle küresel katlanabilir akıllı telefon sevkiyatı büyümesinin 2022'nin 4. çeyreğinde düşmesi bekleniyor.

Counterpoint'in küresel akıllı telefon uygulama direktörü Tarun Pathak, "Rakamlar daha geniş pazar bağlamında ele alındığında çok küçük, ancak her zaman önemli olan ultra premium segmente (1.000 $ ve üzeri) baktığımızda, katlanabilirin tutunmaya başladığını görüyoruz.

"Bu kategoride, katlanabilir bu yıl çift haneli sevkiyat paylarına ulaştı ve 2023'te yüzde 20'nin üzerine çıkmasını bekliyoruz" diye ekledi.

Daha fazla Çinli OEM'in bu alana girmesi beklendiğinden, küresel katlanabilir pazar 2023'te muhtemelen daha güçlü bir rekabet görecek.

Ancak Samsung pazara liderlik etmeye devam edecek. Rapora göre, HONOR, Motorola ve Xiaomi'nin Çin dışındaki katlanabilir akıllı telefon pazarına ciddi bir şekilde girmesi bekleniyor.

Bu arada, Huawei, OPPO ve Vivo'nun 2023 yılında yeni katlanabilir ürünler piyasaya sürmesi bekleniyor.

Kıdemli Analist Jene Park, "2023 yılında, katılımcı OEM'lerin sayısı artacağı için küresel katlanabilir akıllı telefon pazarında rekabet yoğunlaşacak" dedi.

Park'a göre, Apple kısa vadeli tahminlerimizde yer almıyor, ancak acele etmemesiyle biliniyor.

Park, "Şimdilik, sadece rehberlik konusunda bir bekleme oyunu ve pazarın geri kalanı gibi söylenti değirmenini dinliyor," diye ekledi.

Apple'ın esnek bir OLED ekrana sahip olması beklenen katlanabilir akıllı telefonu 'iPhone Fold'u 2025 yılına kadar piyasaya sürebileceği bildiriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.