Konuşmaları Gizli ve Güvenli Tutmak için WhatsApp Sohbet Kilidi Özelliği iOS ve Android Kullanıcılarına Sunuluyor

Konuşmaları Gizli ve Güvenli Tutmak için WhatsApp Sohbet Kilidi Özelliği iOS ve Android Kullanıcılarına Sunuluyor

WhatsApp, kullanıcıların mesajlarını ve konuşmalarını gizli ve güvenli tutmalarına yardımcı olmak için yeni bir Sohbet Kilidi özelliğini kullanıma sundu.

WhatsApp, kullanıcıların mesajlarını ve konuşmalarını gizli ve güvenli tutmalarına yardımcı olmak için yeni bir Sohbet Kilidi özelliğini kullanıma sundu. WhatsApp zaten uygulamada uçtan uca şifreleme sağlarken, yeni özellik kullanıcıların başkalarından gizli tutmak istedikleri konuşmaları seçmelerine izin vererek ek bir katman görevi görüyor. Bu konuşmalar bir şifre, parmak izi ya da yüz kilidi açma seçenekleri kullanılarak kilitli tutulabiliyor. Özellik küresel olarak kullanıma sunuldu ve iOS'un yanı sıra Android'deki tüm WhatsApp kullanıcılarına da sunulacak.

Pazartesi günü bir blog yazısında Meta, yeni 'Sohbet Kilidi' özelliği ile WhatsApp sohbetleri için yeni bir güvenlik katmanı sunduğunu duyurdu. Meta'ya göre, özellik etkinleştirildiğinde kilitli sohbet konularını farklı bir klasöre taşıyacak. Bu sohbetlerden gelen bildirimler ne gönderenin adını ne de mesaj önizlemesini gösterecek. Ayrıca, bu sohbetlerde paylaşılan medya dosyaları otomatik olarak telefonun galerisine kaydedilmeyecek.

Bu sohbetler parola, parmak izi veya Face ID kimlik doğrulaması gibi çeşitli güvenlik seçenekleri kullanılarak kilitlenebilir. Sohbet Kilidi özelliği hem Android hem de iOS için WhatsApp'ta kullanılabilir.

Özelliği edinmek için kullanıcıların App Store veya Google Play Store'da bulunan WhatsApp'ın en son sürümünü indirmeleri gerekecek. Bu özellik Android için WhatsApp'ın 2.23.10.71 ve iOS için WhatsApp'ın 2.23.9.77 sürümlerinde mevcuttur.

Kilitli klasördeki herhangi bir konuşmayı taşımak için, konuya dokunmak ve Sohbet Kilidi'ne tıklamak yeterlidir. Blogda belirtildiği üzere Meta, telefonun kilidini açmak için mevcut şifrelerden farklı özelleştirilmiş şifreler oluşturmak gibi özelliğe birkaç yeni güncelleme getirmek için çalışıyor. Sosyal medya şirketi ayrıca Sohbet Kilidi özelliğinin bir WhatsApp hesabının aktif olduğu tüm yardımcı cihazlarda çalışması için çalışıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.