Mark Gurman: Apple henüz duyurulmamış dizüstü bilgisayar ile testler yapıyor

Mark Gurman: Apple henüz duyurulmamış dizüstü bilgisayar ile testler yapıyor

Mark Gurman, Apple'ın henüz duyurulmamış bir dizüstü bilgisayarı test ettiğini iddia ediyor. Teknoloji gazetecisi, Apple'dan dizüstü bilgisayarın macOS 14 çalıştırdığını ve MacBook Air'in 13,3 inç versiyonundan daha büyük bir ekrana sahip olduğunu gösteren günlük dosyalarını görmeyi başardı.

Gurman'a göre dizüstü bilgisayarda sekiz işlem çekirdekli bir cpu ve 10 çekirdekli bir gpu bulunuyor. CPU, Apple'ın Haziran 2022'de tanıttığı M2 yonga setinin işlem çekirdeği sayısıyla eşleşen dört daha hızlı ve dört daha verimli işlem çekirdeği içeriyordu. Gazeteciye göre, henüz duyurulmamış olan cihaz 8GB ram belleğe sahipti ve kod adı Mac 15.3 idi.

Gurman ayrıca dizüstü bilgisayarda hangi işletim sisteminin bulunduğunu da tespit edebildi ve bunun Apple'ın henüz resmi olarak duyurmadığı bir sürüm olan macOS 14 olduğu bildirildi. İşletim sisteminin en son sürümü macOS 13 ya da macOS Ventura'dır. Dizüstü bilgisayarın 14 inç MacBook Pro ile aynı ekran çözünürlüğüne, yani 3024 x 1964 piksele sahip olduğu söyleniyor.

Bu arada Gurman, Apple'ın Macbook Pro'nun 14 inç ve 16 inç modelleri için bir güncelleme planladığını bildirdi. Gazeteciye göre bunlar 2024 baharında yenilenecek. ABD'li şirketin ayrıca MacBook Air, iMac ve 13 inç ekranlı MacBook Pro için de bir güncelleme üzerinde çalıştığı söyleniyor. Apple'ın ayrıca yalnızca Apple Silicon ile çalışan yeni bir Mac Pro üzerinde de çalıştığı söyleniyor.

Mark Gurman'ın iddiaları, 15,5 inç ekranlı bir MacBook Air'e ilişkin daha önceki söylentilerle uyumlu. Display Supply Chain Consultants analisti Ross Young bu yılın başlarında Apple'ın 15.5" MacBook Air ekranlarının seri üretimine başladığını bildirmişti. TF Securities analisti Ming-Chi Kuo da yeni bir MacBook Air söylentilerini doğruladı. Gurman 2022 yazından beri bu dizüstü bilgisayarın geleceğini tahmin ediyordu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.