Meclisten Beklenen Onay Geldi! 3340 TL Paranız Anında Hesabınızda

Meclisten Beklenen Onay Geldi! 3340 TL Paranız Anında Hesabınızda

Evde bakıma gereksinimi olan yaşlı ya da engelli vatandaşlara yönelik olarak ödenen evde bakım paralarının yatıp yatmadığı merak ediliyor. Aralık ayı evde bakım parası il il sorgulanıyor.

Engelli ve hasta yakınlarına bakan bakıcıların, alacakları bakım parasının ne vakit yatırılacağı merak edilenler arasında. 2022 Aralık evde bakım maaşları bağlamında ödeme tarihleri 10 Aralık ile 30 Aralık arası hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak. Peki, evde bakım maaşı yatan iller hangileri?

Yüz binlerce vatandaşa ödenen evde bakım maaşının ne vakit hesaplarda olacağı kişilerin merak ettiği konulardan oldu. Vatandaşlar ödeme tarihlerine odaklandı. Ödemeler ile ilgili resmi açıklama bekleniyor. Devlet her ay evinde engelli, yardım etmeye muhtaç yaşlı ve hasta bakan vatandaşlara ödeme yapıyor. Hesaplara 3340 TL yatıyor. Evde bakım parasının yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yapın, sonrasında da arama kısmına 'Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama' yazın ve tıklayınız. E-Devlet üzerinden e-Devlet şifrenizle giriş yaparak evde bakım aylığınızın ödenip ödenmediğini kolaylıkla, ATM'ye gitmeden kontrol edebilirsiniz.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATIRILACAK?

Evde bakım maaşları her ayın ortalarında itibaren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğrultusundan hesaplara yatırılıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Yaşlılık, evde bakım ve engelli maaşlarına yapılacak zam oranı, asgari ücret ara zammıyla eş güdümlü netlik kazandı.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI

Evde bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna 'Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama' yazan yere tıklayabilirsiniz.

EVDE BAKIM PARASINA BAŞVURMA

Evde bakım parasına müracaat amacıyla ilk olarak uygulanabilecek adım engelli kişinin sağlık kurul raporu alındıktan sonra başvurusunu yapmak amacıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının il ya da ilçeler de tespit edilen merkezlere gitmek gerekir. Bu merkezler bağlı olunan, ikamet edilen il ya da ilçenin olmalıdır.
Merkeze gider iken müracaat amacıyla lüzumlu belgelerin de götürülmesi şarttır. Evde bakım parası müracaatı amacıyla lüzumlu belgeleri şu şekilde sıralayabiliriz:

Başvuru amacıyla dilekçe

Engelli fert amacıyla lüzumlu olan sıhhat kurul raporu

Engelli kişinin ve engelli fert amacıyla bakım hizmeti verecek kişinin kimlikleri ve kimliklerinin fotokopileri İkamet adresi ve hane halkı adedinin belgesi Hane halkı amacıyla yaşam sürdüren bütün fertlerin gelir belgesi (maaş bordrosu, mal beyanı, kira gibi gelir gösterge beyanı)

Engelli kişinin vesikalık 2 adet fotoğrafı

Engelli fert öğrenci ise öğrenci belgesi

Engelli fert amacıyla vasi gösterilmiş ise vasi belgesi

Bireyin anne ve babası boşanmış ise boşanma belgesi

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.