Mediatek Dimensity 9300 ile yeni AnTuTu rekoru kırıldı

Mediatek Dimensity 9300 ile yeni AnTuTu rekoru kırıldı

Mediatek'in Dimensity 9300'ü benzersiz bir sekiz çekirdekli CPU ile piyasaya sürmesi bekleniyor ve bugün platform AnTuTu'nun veritabanında göründü. SoC, yeni bir yüksek değer olan 2 milyonun üzerinde bir sonuç yayınladı ve her bir bileşen için puanlar da dikkat çekicidir.

CPU, muhtemelen 1+3+4 küme kombinasyonunda 4 Cortex-X4 birimine ve 4 Cortex-A720'ye sahip olacak. "Küçük" Cortex-A520 birimleri yoktur.

Bu testte kullanılan cihaz bilinmiyor ve model numarası bize hiçbir şey ifade etmiyor - bir test tezgahı olabilir. İşletim sistemi Android 14 iken 16 GB RAM ve 512 GB depolama alanı ile test edildi.

Bu sonuç, bir telefonun AnTuTu'da 2.000.000 eşiğini aştığını ilk kez görüyoruz. Her bir bileşen herhangi bir Snapdragon 8 Gen 2 sonucundan çok daha yüksek - CPU %65 daha iyi, GPU %55, LPDDR5X RAM + UFS 4.0 depolama %33 daha hızlı, UX ise %50'nin üzerinde daha yüksek puan aldı.

Tüm bu rakamlar donanımın ham performansıdır. Gerçekten etkileyici bir soğutma elde etmediğiniz sürece gerçek deneyimin bu kadar dramatik bir şekilde farklı olması pek olası değildir. Mediatek, Dimensity 9300'ün ne zaman çıkacağını ve ilk olarak hangi telefonların buna sahip olacağını henüz açıklamadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.