Messenger varsayılan olarak uçtan uca şifreleme ve daha fazla yeni özellik kazanıyor

Messenger varsayılan olarak uçtan uca şifreleme ve daha fazla yeni özellik kazanıyor

Meta'nın Perşembe günü (7) yaptığı duyuruya göre Messenger nihayet tüm Facebook konuşmalarında varsayılan olarak uçtan uca şifreleme uygulayacak. Güvenlik özelliği, platformdaki mesajlarda ve kişisel aramalarda mevcut olacak.

Uçtan uca şifreleme Messenger'da 2016'dan beri mevcuttu, ancak isteğe bağlı olarak. WhatsApp ve Telegram da dahil olmak üzere ana mesajlaşma programlarında bulunan bir özelliktir.

Artık varsayılan olarak etkinleştirildiğinden, tüm Messenger doğrudan görüşmeleri dinlemeye karşı daha güvenli olacak. Teknoloji, gönderen cihazın içeriğini göndericiden alıcıya kadar koruyarak diğer kişilerin ve hatta Meta'nın gönderilenleri veya söylenenleri görmesini engelliyor.
Messenger'da mesajları düzenleme

Messenger'a yeni gelen ve uzun zamandır beklenen bir başka özellik de mesajları düzenleme olanağı. WhatsApp'ta olduğu gibi, kullanıcılar artık mesajların içeriğini 15 dakika içinde değiştirebiliyor.

Değiştirilen mesaja sohbet ekranında bir "Düzenlendi" damgası eşlik edecek. Bu şekilde alıcı, içeriğin kişi tarafından ne zaman değiştirildiğini bilecek.
24 saatlik geçici mesajlar

Etkinleştirildiğinde, Messenger'daki geçici mesajlar gönderildikten sonra 24 saat boyunca sürecek. Buna ek olarak Meta, geçici modun ne zaman etkinleştirildiğini daha iyi göstermek için "arayüzü geliştiriyor".

Okuma onayı kontrolü

Messenger nihayet kullanıcıların mesajların okunmasını isteyip istemediklerine karar vermelerine olanak tanıyor. Devre dışı bırakıldığında, kişiler konuşmanın açılıp açılmadığını bilmeyecek.
Medya göndermede iyileştirmeler

Messenger, messenger'daki fotoğraf ve videolara erişimi kolaylaştırdı. Platform artık fotoğraf setlerini daha net gösteriyor, yüklemelerin kalitesini artırdı ve dinamik düzenler ekledi.

Hızlandırılmış sesli mesajlar

Messenger için duyurulan son yenilik ise sesli mesajları 1,5x ya da 2x hızında oynatabilme özelliği oldu. Dahası, uygulama artık mesajı dinlerken cep telefonunuza göz atmanıza izin veriyor.
Kademeli dağıtım

Duyuruda Meta, yeni özelliklerin Messenger'a ne zaman geleceği konusunda ayrıntıya girmedi. Ancak, bir güncelleme yoluyla kademeli olarak yayınlanması muhtemeldir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.