Meta, Facebook ve Instagram için NTF'leri sonlandırıyor

Meta, Facebook ve Instagram için NTF'leri sonlandırıyor

Meta, sadece bir yıl hizmet verdikten sonra, değiştirilemez tokenler (NFT'ler) - dijital koleksiyonlar - için desteğini durdurmak için zor bir karar aldığını söyledi. Kripto piyasası çalkantılı bir durumdayken Meta, NFT'lerin bir geleceği olmadığına inanıyor ve onları destekleme çabalarını sonlandırıyor.

Bu karar, ürünü Mayıs 2020'de belirli Instagram içerik oluşturucularıyla test ettikten ve ardından Temmuz ayında Instagram'daki NFT desteğini 100 ülkeye genişlettikten sonra alındı. Ticaret ve Finansal Teknolojiler Başkanı Stephane Kasriel, şirketin Instagram ve Facebook'taki NFT ve dijital koleksiyon özelliklerini sonlandıracağını duyurdu.

Meta, Facebook ve Instagram'da NFT desteğini sonlandırıyor

Sosyal medya firmasının fintech başkanı Stephane Kasriel, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, yaratıcıları, insanları ve işletmeleri desteklemenin diğer yollarına odaklanmak için dijital koleksiyonları (NFT'ler) sona erdirdiklerini duyurdu. Şirket geçtiğimiz yıl Instagram ve Facebook'ta NFT'ler için destek sunmaya başlamıştı, ancak son zamanlarda yaşanan bir dizi olay spekülatif kripto varlığında düşüşe neden oldu.

FTX borsasının iflas etmesi ve ardından ikisi kripto odaklı olmak üzere üç ABD bankasının çökmesi bu düşüşte rol oynadı. Buna yanıt olarak Kasriel, fintech araçlarına yatırım yapmaya devam edeceklerini, Meta Pay ile ödemeleri kolaylaştıracaklarını, ödeme ve ödeme işlemlerini kolaylaştıracaklarını ve Meta genelinde mesajlaşma ödemelerine yatırım yapacaklarını açıkladı.

Mark Zuckerberg'in 2023'ü "verimlilik yılı" yapma çabası, NFT entegrasyonlarının ve Reels Play bonus programının kayıp olmasına neden oldu. Geçen yıl Diem ve Meta'nın Novi dijital cüzdanı da kapatıldı. Buna rağmen, diğer şirketler 2021'in başlarında bir hype döneminden sonra 2022'de çöken NFT pazarına koştu.

Ancak kripto, FTX kripto borsasının çökmesinin ardından 2022'nin sonlarından bu yana baskı altında. Bunu, Signature Bank ve SVB Financial Group'un Silicon Valley Bank'ı da dahil olmak üzere üç büyük ABD bankasının yanı sıra kripto tabanlı borç veren Silvergate Capital Corp'un çöküşü izledi.

Kasriel, içerik oluşturucuların ve işletmelerin hayranlarıyla bağlantı kurmaları ve para kazanmaları için fırsatlar yaratmaya odaklanmaya devam edeceklerini belirtti. Odaklanacakları alanlar arasında Reels için mesajlaşma ve para kazanma fırsatları yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.