Meta, Telegram benzeri 'kanalları' Instagram'a getiriyor

Meta, Telegram benzeri 'kanalları' Instagram'a getiriyor

Meta, gözünü yeni bir mesajlaşma uygulamasını kopyalamaya dikti: Telegram. Mark Zuckerberg, uygulamaya tek yönlü mesajlaşma getiren yeni bir Instagram özelliği olan "yayın kanallarını" gösterdi. Şirket bu özelliği bir avuç içerik üreticisiyle test ediyor ve Telegram benzeri işlevselliği Facebook ve Messenger'a da getirmeyi planlıyor.

Yayın kanalları, içerik oluşturucuların Telegram'daki kanallara benzer şekilde takipçilerinin gelen kutularına güncellemeler yayınlamasına olanak tanıyor. Kanallara katılanlar mesajlara tepki verebiliyor ve anketlerde oy kullanabiliyor, ancak sohbete doğrudan katılamıyor. Örneğin, Mark Zuckerberg "Meta Kanalı "nda bu alanı "Meta'da geliştirdiğimiz tüm ürünler ve teknolojilerle ilgili haberleri ve güncellemeleri paylaşmak" için kullanacağını paylaştı. İçerik oluşturucular metin güncellemelerinin yanı sıra ses klipleri, fotoğraflar ve diğer içerikleri de paylaşabiliyor.

Şimdilik, yalnızca Zuckerberg ve yaklaşık bir düzine diğer içerik oluşturucunun bu özelliğe erişimi var gibi görünüyor. İlk grupta snowboardcu Chloe Kim, Jiu-Jitsu dövüşçüsü Mackenzie Dern ve meme hesabı Tank Sinatra yer alıyor. Şirket, özelliği kullanmak isteyen diğer kişilerin erken erişim için kaydolabileceğini söylüyor.

Meta kanalları bir "test" olarak tanımlasa da, şirket bu özelliğe oldukça yatırım yapmış görünüyor. Sohbete başka bir içerik oluşturucu ekleyebilme ve AMA'lar gerçekleştirebilme gibi ek özellikler üzerinde çalışılıyor. Meta ayrıca kanalları "önümüzdeki aylarda" Facebook ve Messenger'da test etmeye başlamayı planlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.