Meta, Telegram Benzeri Yayın Kanallarını Facebook ve Messenger'a Getiriyor

Meta, Telegram Benzeri Yayın Kanallarını Facebook ve Messenger'a Getiriyor

Mark Zuckerberg bugün Facebook ve Messenger'da yayın kanallarının kullanıma sunulduğunu duyurdu. Bu yeni özellik, içerik oluşturucular ve tanınmış kişiler de dahil olmak üzere Sayfa yöneticilerinin etkileşimini artırmak için tasarlandı.

WhatsApp Kanalları gibi yayın kanalları da bire-çok mesajlaşmayı kolaylaştırarak topluluklarla doğrudan iletişim kurulmasını sağlıyor. Yöneticiler anketler gibi araçlardan yararlanarak anında geri bildirim toplayabilir, sahne arkası içerikleri paylaşabilir ve sesli notlar aracılığıyla özgünlüklerini ifade edebilirler.

Facebook ve Messenger'da Yayın Kanallarının Çalışması:

Yayın kanallarının canlı olduğu bölgelerdeki sayfa yöneticileri, Sayfalarından bir kanal başlatabilir. Diğerleri, bu özelliğin kendileri için erişilebilir hale gelmesiyle ilgili bildirimler için bekleme listesine katılabilir.

Bir yayın kanalı oluşturduktan ve ilk mesajı gönderdikten sonra, Sayfa takipçileri katılmak için tek seferlik bir bildirim alacaktır. Kanal oluşturucu mesaj gönderme özelliğine sahipken, üyeler tepki verebilir ve anketlere katılabilir.

Kullanıcılar yayın kanallarına favori Sayfalarının Facebook profilinden erişebilir ve sohbet listelerinde katıldıkları kanalları görüntüleyebilirler. Bildirimler, kanal dizisinin sağ üst köşesindeki "sessize al" simgesine dokunarak kapatılabilir

Yayın kanalları Facebook ve Messenger'ın Topluluk Standartlarına bağlı kalarak güvenli ve kapsayıcı bir ortam sağlar. Kullanıcılar bu politikaları ihlal eden kanalları veya belirli içerikleri bildirebilir ve Facebook'un içerik inceleme mekanizmaları uyumluluğun korunmasına yardımcı olur.

Özel mesajlaşmanın aksine, yayın kanalları herkese açık ve keşfedilebilir sohbet deneyimleridir. Topluluk Standartlarına aykırı içeriklerin derhal tespit edilip kaldırılması için araçlar ve gözden geçiriciler mevcuttur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.