Microsoft, Apple ve Google'ın Mobil Arama Hakimiyetine 'Süper Uygulama' ile Meydan Okumaya Çalışıyor

Microsoft, Apple ve Google'ın Mobil Arama Hakimiyetine 'Süper Uygulama' ile Meydan Okumaya Çalışıyor

'Süper uygulama' mesajlaşma, alışveriş, çevrimiçi oyun ve diğer hizmetleri bir araya getirerek Alphabet'in Google'ına ve Apple'ın mobil arama alanındaki hakimiyetine meydan okuyacak.

İlk olarak 6 Aralık'ta The Information tarafından bildirildiği üzere, Microsoft kısa bir süre önce alışveriş, mesajlaşma, haber, web araması ve diğer hizmetleri bir araya getirecek bir 'süper uygulama' geliştirmeyi düşündü.

Konuya aşina kaynaklara göre, 'süper uygulama' Alphabet'in Google'ına ve Apple'ın mobil arama alanındaki hakimiyetine meydan okuyacak. The Information'a göre ayrıca bu hamle, Redmond merkezli teknoloji devinin reklamcılık işini ve Bing aramasını güçlendirmenin yanı sıra Teams mesajlaşma ve diğer mobil hizmetlerine daha fazla kullanıcı çekebilir.

Rapora göre, Microsoft şu anda Apple ve Google'ın aksine mobil cihazlarda bir uygulama mağazası işletmiyor. Bu sayede Microsoft, Tencent'in izinden giderek WeChat benzeri bir uygulama yaratmayı umuyor - mesajlaşma, alışveriş, çevrimiçi oyun ve günlük olarak yararlı olan diğer sayısız hizmeti bir araya getiriyor.

Microsoft'un 'süper uygulamayı' ne zaman başlatacağı belli değil, ancak konu şirket içinde tartışıldı ve şirketin CEO'su Satya Nadella'nın "Bing arama motorunun diğer Microsoft mobil ürünleriyle daha iyi çalışması" için baskı yaptığı bildirildi.

Apple ve Google arasındaki milyarlarca dolarlık anlaşma sayesinde Microsoft'un Bing'i şu ana kadar rekabet açısından dezavantajlı durumdaydı. iPad ve iPhone da dahil olmak üzere tüm Apple cihazlarının Safari tarayıcısında Google'ın varsayılan arama motoru olmasına izin veriliyordu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.