Microsoft, Copilot'un Windows 11 cihazlarda kendi kendine açılmasını sağlayacak

Microsoft, Copilot'un Windows 11 cihazlarda kendi kendine açılmasını sağlayacak

Microsoft yakında şirketin yapay zeka (AI) platformu Copilot'a yeni bir özellik ekleyebilir. Yenilik, kullanıcı bir Windows 11 cihazını açar açmaz sohbet botunun otomatik olarak başlaması.

The Verge'e göre, yeni özellik Windows 11 Insider Preview Build 23615 güncellemesinde yer alıyor. Microsoft, şirketin resmi blogundaki bir gönderide bu özelliği doğruladı, ancak marka henüz tüm topluluk için mevcut olmadığını vurguluyor.

Ayarlar ekranının görüntüsünde de görüldüğü gibi, "Windows başladığında Copilot'u aç" düğmesi varsayılan olarak açık olacak. Bunun olmasını istemeyen kullanıcılar Kişiselleştirme > Windows'ta Kopilot sekmesine giderek bunu kapatabilirler.

Şimdilik sadece "geniş ekranlı cihazlar" bu özellikten etkilenecek. Şirket, hangi "geniş ekranlı cihazlarda" bu özelliğin varsayılan olarak etkinleştirileceğini ayrıntılı olarak açıklamadı, ancak örneğin geniş monitörlere atıfta bulunuyor olabilir.

Windows 11'de Copilot

Windows 11 başlar başlamaz Copilot'un otomatik olarak açılması, Microsoft'un bu hizmeti yaygınlaştırma stratejisinin bir parçası. Bu aynı zamanda halkı işletim sisteminin mevcut sürümüne geçmeye ya da cihazları daha yüksek işlem gücüne sahip daha modern modellerle değiştirmeye ikna etmenin bir yolu.

Copilot artık eskiden Bing Chat olarak adlandırılan platform da dahil olmak üzere Microsoft'un tüm yapay zeka platformlarının birleşik adı. Kaynak, diğer uygulamaların yanı sıra metin veya görüntü içeriği oluşturabiliyor, soruları yanıtlayabiliyor ve Office paket materyallerinin hazırlanmasına yardımcı olabiliyor.

Şirket, 2024'ten itibaren yeni dizüstü bilgisayarların klavyelerine bir kısayol eklenmesini de içeren Windows 11'e dahil edilmesinin yanı sıra, Windows 10 için yapay zeka sohbet robotunun bir sürümü üzerinde de çalışıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.