Microsoft Defender çıldırdı ve güvenli bağlantıları virüs olarak işaretledi

Microsoft Defender çıldırdı ve güvenli bağlantıları virüs olarak işaretledi

Microsoft, Defender'ın bugün (29) hata yaptığını ve yasal bağlantıları kötü amaçlı yazılım olarak işaretlediğini, bunun da yanlış uyarılara ve sistem yöneticileri için çok fazla soruna neden olduğunu doğruladı. Şirket sorunu Twitter üzerinden duyurdu ve durumun zaten farkında olduğunu söyledi.

Sistem yöneticileri sosyal medyada sorunlar hakkında tartışıyor. Etkilenenlerden biri hatayla ilgili ayrıntıları paylaşarak, kullanıcıların çok yüksek miktarda yüksek önem dereceli uyarı e-posta mesajları alıyor olabileceğini bildirdi.

Şirket, mühendislerinin hizmet olayını yanlış pozitif olarak araştırdıklarını ve bir düzeltme planı geliştirmek için hizmet izleme telemetrisini incelediklerini açıkladı. Hata, Microsoft 365 Admin Center portalında DZ534539 koduyla takip edilebilir.
Microsoft Defender güvenli bağlantılar uyarısı

Güvenli Bağlantılar Uyarısı, e-postalardaki, Teams iletilerindeki ve Office uygulamalarındaki kötü amaçlı bağlantılara karşı ek bir koruma katmanı sağlayan bir Microsoft Defender özelliğidir. Özelliğin amacı, kurumu kimlik avı ve veri güvenliğini tehlikeye atabilecek diğer siber saldırı türlerinden korumaktır.

Özellik etkinleştirildiğinde, e-posta iletilerindeki tüm bağlantıları şüpheli etkinliklere karşı tarar. Bağlantı URL'si şüpheli görüldüğünde, Defender kullanıcıya bir uyarı göstererek potansiyel risk konusunda uyarır.

Kullanıcı bağlantıya tıklamaya karar verirse Defender ağ trafiğini izleyerek herhangi bir kötü niyetli faaliyetin gerçekleştirilmediğinden emin olur. Kusur nedeniyle kullanıcılar güvenilir adreslere erişirken bile tacize uğrayabiliyordu.

Ancak Secure Link Alert tam bir çözüm değil, ek bir koruma katmanıdır. Güvenliği sağlamak için kullanıcı farkındalığı, güvenlik duvarları ve antivirüs gibi önlemleri içeren bir strateji uygulamak gerekir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.