Microsoft Designer: Canva'nın yapay zekalı rakip platformu ücretsiz olarak yayınlandı

Microsoft Designer: Canva'nın yapay zekalı rakip platformu ücretsiz olarak yayınlandı

Microsoft Designer, yapay zeka (AI) sanat özelliğini tüm halka açtı. Araç, tasarımı sosyal medya gönderileri için optimize ediyor, ayrıca altyazılar ve hashtag'ler oluşturuyor.

Tasarımcı, bir açıklama veya etkinlik aracılığıyla görüntüyü oluşturabilir. Yapay zeka tarafından oluşturulan fotoğrafla, profesyoneller metin üzerinde çalışabilir ve nihai sanata ulaşana kadar örneğin yazı tipi gibi ayrıntıları değiştirebilir.

Microsoft Designer yine de doğrudan sosyal ağlarda yayınlayabilir. Aracın şablonları vardır ve Canva gibi değişikliklere izin verir. Ayrıca kaynak, Image Creator gibi Microsoft Edge tarayıcısında da kullanılabiliyor.

Yapay zeka tarafından üretilen sanat eserlerindeki haklar konusundaki tartışmalarla birlikte Microsoft, mülkiyetin görüntüyü işleyen profesyonele ait olduğuna dikkat çekiyor.

"Microsoft, müşteriler tarafından girilen içeriğin veya hizmet tarafından üretilen içeriğin sahipliğini iddia etmez. Kabul edilebilir kullanım ilkelerimiz dışında, Microsoft'un koşulları bu hizmetlerle oluşturulan görüntülerin ticarileştirilmesini kısıtlamaz" diyor büyük teknoloji.

Microsoft Designer, Climpchamp gibi video düzenleme için temel sürümünde ücretsizdir. Ayrıca premium özelliklere sahip ücretli bir sürümü de var.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.