Microsoft Edge yakında güncellemeleri herkesten önce yüklemenize izin verecek

Microsoft Edge yakında güncellemeleri herkesten önce yüklemenize izin verecek

Microsoft Edge'in bazı sürümlerinde, güncellemeleri daha hızlı istemek için bir seçenek aniden ortaya çıktı.

İlk bakışta, Windows 11'de zaten mevcut olan aynı isimli özelliğe benziyor. Başka bir deyişle, güncellemelerinizi genelden önce yüklemenize izin vermelidir - ancak Insider'lardan önce değil.

Sizi engellemekle meşgul olmadığı zamanlarda Edge'in yeni özellikler sunma gibi iyi bir fikri var. Her zaman olduğu gibi, bunlar ilk olarak tıpkı Windows'ta olduğu gibi Insider programı üyeleriyle test ediliyor. Geri kalan kullanıcılar ise güncellemenin genel kullanıma sunulmasını beklemek zorunda kalacak. Ancak daha az beklemenin bir yolu olabilir.

Bu durum, Windows ve Microsoft uzmanı Leopeva64 tarafından X'te yakın zamanda yayınlanan bir yayında ortaya çıkarıldı. Bu ayarlarda aniden ortaya çıkan yepyeni bir seçeneğe işaret ediyor. Buna "Microsoft Edge için daha hızlı güncellemeler al" deniyor. Belki bu isim bir şeyler çağrıştırıyordur. Windows 11 de ayarlarında benzer bir seçenek sunuyor.

Edge güncellemeler için daha az beklemenin bir yolunu sunuyor

Söz konusu seçeneğe, kullanışlılığı hakkında daha fazla bilgi veren küçük bir açıklama eşlik ediyor: "Microsoft, tarayıcı etkin olmadığında otomatik olarak güncelleyecektir. Sekmeleriniz otomatik olarak geri yüklenecek". Başka bir deyişle, varsayılan olarak işaretli olmayan bu seçeneğin etkinleştirilmesiyle Edge, güncellemeyi yüklemeyi teklif etmeden önce uygulamayı açmanızı beklemeyecek, bunun yerine mümkün olan en kısa sürede istediğinizi varsayacaktır. Uygulamayı bir sonraki açışınızda, tarayıcı zaten mevcut olan en son sürümde olacaktır.

Yani mesele, çeşitli Insider programı kanallarındaki kullanıcılardan önce güncellemeleri almak değil, ki bu mantıken imkansızdır, daha ziyade dağıtımlar sırasında daha az zaman harcamaktır. Şimdilik bu seçenek yalnızca Canary kanalında mevcut, yani tüm kullanıcılara sunulması uzun sürmeyecektir. Ayarlar > Gizlilik, arama ve hizmetler bölümünde bulunabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.