Microsoft iOS, macOS ve PC'ler için Windows uygulamasını tanıttı

Microsoft iOS, macOS ve PC'ler için Windows uygulamasını tanıttı

Microsoft iOS, iPadOS, macOS, Windows ve web tarayıcıları için bir Windows uygulaması başlatıyor. Uygulama Windows bulut bilgisayarlarına erişim sağlıyor. Windows uygulaması şimdilik yalnızca kurumsal kullanıcılar için mevcut.

Microsoft, Windows uygulamasını Ignite 2023 etkinliği sırasında duyurdu. Şimdilik bir Önizleme uygulaması olan bu uygulama daha sonra yaygın olarak kullanıma sunulacak. Uygulama, kullanıcıların buluttaki Windows PC'lere erişmesine olanak tanıyor. Bunu yapmak için uygulama Windows 365, Azure Sanal Masaüstü ve Microsoft Dev Box PC'lere bağlanabiliyor. Kullanıcılar ayrıca macOS ve iOS sürümleri aracılığıyla kendi Remote PC ve Remote Desktop Services sistemlerini de kullanabiliyor.

Windows uygulaması, mevcut çeşitli bulut bilgisayarları ve hizmetleri gösteren bir ana ekrandan oluşuyor. Uygulamada ayrıca Microsoft hesaplarını değiştirme işlevi de bulunuyor. Hizmet birden fazla monitörü, özel ekran çözünürlüklerini, ekran ölçeklendirmeyi ve web kameraları, ses ve depolama aygıtları ve yazıcılar için aygıt yönlendirmeyi destekliyor.

Uygulama Windows, iOS, iPadOS ve macOS ve web tarayıcıları için kullanılabilir. Windows kullanıcıları uygulamayı Microsoft Store'dan indirebilirler. Microsoft, TestFlight sürümlerinin iOS, iPadOS ve macOS için mevcut olduğunu belirtiyor.

Windows uygulaması da şu anda yalnızca kurumsal kullanıcılar için mevcut. Uygulamanın daha sonra tüketicilere sunulup sunulmayacağı bilinmiyor. Microsoft ve FTC arasındaki Activision Blizzard davası sırasında, Microsoft'un Windows'u tüketiciler için de dahil olmak üzere tam bir bulut hizmeti haline getirme hedefleri olduğu ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.