Microsoft iPhone'da Xbox Oyun Mağazasını Açmak İstiyor

Microsoft iPhone'da Xbox Oyun Mağazasını Açmak İstiyor

Microsoft'un önümüzdeki yılın başlarında iPhone'da bir Xbox oyun mağazası açmaya hazırlandığı bildiriliyor, ancak planlar birden fazla düzenleyici önleme bağlı.

Microsoft'un oyun şefi Phil Spencer, Financial Times'a verdiği bir röportajda, uygulamanın piyasaya sürülmesinin düzenleyicilerin şirketin video oyunu üreticisi Activision Blizzard'ı satın almasını onaylamasına bağlı olduğunu, çünkü bunun Microsoft'a daha geniş bir mobil oyun portföyü sağlayacağını söyledi. İkinci olarak, uygulama ancak AB'nin Dijital Piyasalar Yasası ve iOS'ta alternatif uygulama mağazalarına izin veren diğer düzenlemeler yürürlüğe girerse başlatılabilecek.

Spencer Financial Times'a verdiği demeçte, "Xbox'ı ve hem bizim hem de üçüncü taraf ortaklarımızın içeriklerini birilerinin oynamak isteyeceği her ekranda sunabilecek bir konumda olmak istiyoruz" dedi. "Bugün bunu mobil cihazlarda yapamıyoruz, ancak bu cihazların açılacağı bir dünyaya doğru ilerlemek istiyoruz."

Aralık ayında Bloomberg'den Mark Gurman, Apple'ın Mart 2024'te yürürlüğe girmesi beklenen Dijital Piyasalar Yasası'na uyum sağlamak amacıyla iPhone'da alternatif uygulama mağazalarına izin vermeye hazırlandığını bildirdi. Gurman, Apple'ın değişiklikleri önümüzdeki yıl sadece Avrupa'daki iPhone kullanıcıları için bir iOS 17 güncellemesiyle sunmayı hedeflediğini söyledi. Bu da Xbox oyun mağazasının en azından başlangıçta ABD'de kullanılamayacağı anlamına geliyor.

Xbox halihazırda iPhone'da bir bulut oyun hizmeti sunuyor, ancak oyunlar App Store yerine yalnızca web üzerinden oynanabiliyor. Apple, App Store üzerindeki sıkı kontrolü nedeniyle giderek artan bir düzenleyici incelemeyle karşı karşıya kaldı ve bu da şirketin Güney Kore'de alternatif ödemelere izin vermek gibi bazı ülkelerde değişiklikler yapmasına neden oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.