Microsoft, kullanıcılara yardımcı olmak için Windows 11 23H2'deki sistem uygulamalarını ve bileşenlerini ayırıyor

Microsoft, kullanıcılara yardımcı olmak için Windows 11 23H2'deki sistem uygulamalarını ve bileşenlerini ayırıyor

Geçtiğimiz hafta Microsoft, kanalda uçuş yapan Windows 11 Insider'lar için bir Sürüm Önizleme yapısı yayınladı.

Yeni yapı, 22621.2500, KB5031455 altında yayınlandı. Duyurulan tüm değişiklikler, iyileştirmeler ve düzeltmelerin yanı sıra, Twitter (X) kullanıcısı ve Windows meraklısı techosarusrex, Microsoft'un Windows 11'deki varsayılan sistem uygulamalarıyla ilgili olarak Ayarlar'da ilginç bir değişiklik yaptığını fark etti.

Yapı, Windows 11 Ayarlarında "Sistem" menüsü altında yeni bir ayrı "Sistem Bileşenleri" bölümü ekledi. Bu Sistem Bileşenleri seçeneği başlatıldığında, tüm sistem uygulamaları bu bölümün altında görünür.

Bu değişiklik, Microsoft tarafından bu çeyrekte geleceği onaylanan Windows 11 23H2'de yer alacak. Teknoloji devi, Moment 4 22H2 özellik güncellemesi aracılığıyla zaten birkaç özellik yayınladı, ancak burada tartıştığımız sistem bileşenleri gibi daha fazla özellik 23H2 özellik güncellemesinde gelecek. Eğer takip etmediyseniz, Redmond devi şu anda Windows 11 23H2 için sistem gereksinimlerinin uygunluğunu sağlamakla meşgul.

Bu, Microsoft'un sistem uygulamalarını ayırmayı kolaylaştırmaya çalıştığı ilk sefer değil. Bu tür ilk değişiklik Temmuz ayında, Başlat menüsü simgelerindeki stok uygulamalarının daha önce "Microsoft" etiketine sahip olan "Sistem" etiketini taşıdığı Dev kanalında fark edildi.

Bundan bir ay kadar sonra Microsoft, Windows 11 Canary kanalında bu tür uygulamaları kolayca kaldırma seçeneğini ekledi. Biraz alakasız olsa da, aynı ay içinde, yani Ağustos ayında, Dev kanalında Microsoft, sistem bileşenlerinin kullanıcı tarafından ayarlanan varsayılan tarayıcı üzerinden başlatılmasını sağladı. Ancak bu yalnızca Avrupa Ekonomik Alanı (EEA) için geçerliydi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.