Microsoft Kullanıcıları Kod Yazan, Üretken Yapay Zeka Yazılımına Çekiyor

Microsoft Kullanıcıları Kod Yazan, Üretken Yapay Zeka Yazılımına Çekiyor

Microsoft Salı günü, ekonomik türbülans Microsoft müşterilerinin bulut harcamalarını gözden geçirmelerine neden olsa bile, yatırımcılara yapay zeka (AI) üzerine yaptığı büyük bahsin karşılığını aldığına dair güvence vermeyi amaçladı.

İlk kanıtlar, GitHub Copilot adı verilen ve programcılar için bilgisayar kodu yazabilen, az tartışılan bir aracın kullanımıdır.

Geçen yılın Haziran ayında halka açılan araç, bir ay içinde 400.000 aboneyi kendine çekti. Salı günü Microsoft İcra Kurulu Başkanı Satya Nadella, Copilot'u bugüne kadar 1 milyondan fazla kişinin kullandığını söyledi.

Microsoft hisseleri, içinde bulunduğumuz çeyrekte bulut bilişim gelirinin Wall Street beklentilerinin biraz altında kalacağı tahminini takiben Salı günü mesai sonrası ticarette hafif bir düşüş yaşadı.

Yine de Copilot'taki büyüme, insanların geniş verilerden öğrendikten sonra komut üzerine düz yazı, görüntü veya bu durumda bilgisayar kodu üretebilen teknoloji olan sözde üretken yapay zeka için ödeme yapacağının bir ön göstergesidir.

Microsoft'un sahibi olduğu GitHub'ın CEO'su geçen yıl yaptığı açıklamada, Copilot'un programcılara bir sonraki adımda ne yazmaları gerektiğini önerdiğini ve etkinleştirildiğinde bir dosyanın kodunun %35 veya %40'ına kadarını yazdığını söyledi. Bir GitHub blog gönderisine göre, bireysel aboneler için yıllık 100 $'a mal oluyor veya kurumsal bir hesap üzerinden faturalandırılabiliyor.

Microsoft bu hafta, 2019'da ilk kez desteklediği ve OpenAI olarak bilinen ve üretken yapay zekanın ön saflarında yer alan bir girişimi güçlendirmek için süper bilgisayar geliştirme ve bulut desteği de dahil olmak üzere milyarlarca dolarlık bir yatırıma başlayacağını söyledi.

Copilot'un kendisi OpenAI'nin teknolojisine dayanıyor ve Open AI'nin geçen yıl piyasaya sürdüğü ChatGPT olarak bilinen bir sohbet robotu hissi de öyle. Microsoft, deneme ya da şiirin yanı sıra kod da yazabilen ChatGPT'yi bulut üzerinden kullanıma sunacağını söyledi.

ChatGPT, sektör gözlemcilerinin, güncellenmesi halinde herhangi bir kullanıcı sorgusuna cevap verebileceğini ve Microsoft'un Bing arama motorunun sektör lideri Alphabet Inc'in Google'ına karşı koymasına izin verebileceğini söylemesine neden olacak kadar dikkat çekti. Reuters'in daha önce bildirdiğine göre, Google kendi büyük yapay zeka lansmanı üzerinde çalışıyor.

Nadella, startup'ın teknolojisini Microsoft'un bulutu üzerinden sunan Azure OpenAI Hizmetinin, aralarında KPMG ve Al Jazeera'nin de bulunduğu 200 müşteriyi şimdiden cezbettiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.