Microsoft, kurulumu sıklıkla başarısız olan Windows 10 yaması için düzeltme sözü veriyor

Microsoft, kurulumu sıklıkla başarısız olan Windows 10 yaması için düzeltme sözü veriyor

Microsoft, Windows 10 güvenlik güncelleştirmesi KB5034441 için bir düzeltme üzerinde çalışıyor. Bir hata nedeniyle birçok kullanıcının kurtarma bölümü, güncellemeyi yüklemeye yetecek kadar büyük değil. O zamana kadar kullanıcıların geçici bir çözüm olarak bölümü kendileri genişletmesi gerekir.

Microsoft, kullanıcıların kurtarma bölümü yeterince büyük değilse 0x80070643 ERROR_INSTALL_FAILURE hata kodunu göreceklerini yazıyor. Microsoft'a göre, yamayı başarıyla yüklemek için kurtarma bölümünde 250 MB boş alan gerekiyor, ancak bazı kullanıcılar daha fazla boş alanla bile kurulumun başarısız olduğunu bildiriyor. Varsayılan Windows 10 kurtarma bölümü yaklaşık 500 MB'tır.

Başlangıçta Microsoft bu soruna yönelik bir düzeltme olacağını belirtmedi ancak yalnızca geçici çözüm olarak kullanıcıların WinRE bölümünü manuel olarak genişletmeleri gerekeceğini belirtti. Bu risksiz değildir ve bilgisayarın artık hiç önyükleme yapmamasına neden olabilir. Kısa bir süre sonra şirket, biri Windows 10'un 2004 ve sonraki sürümleri ve diğeri 1909 ve önceki sürümleri için olmak üzere bunu otomatik olarak yapabilen iki PowerShell betiği yayınladı.

Güvenlik güncelleştirmesi KB5034441, saldırganların Windows 10 sistemlerinde BitLocker şifrelemesini atlamasına olanak tanıyan CVE-2024-20666 güvenlik açığını giderir. Bu, bilgisayara fiziksel erişim gerektirmesine rağmen, şifrelenmiş kullanıcı verilerine erişmelerine olanak tanıyabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.