Microsoft, Sony ve Nintendo E3 2023'e katılmaktan vazgeçebilir

Microsoft, Sony ve Nintendo E3 2023'e katılmaktan vazgeçebilir

Daha çok E3 olarak bilinen Electronic Entertainment Expo video ve bilgisayar oyunları fuarı, son birkaç yıldır zorlu bir zaman çizelgesine sahipti. Şimdi ise büyük oyun konsolu üreticilerinden herhangi bir resmi varlık olmadan yapmak zorunda kalabilir gibi görünüyor.

IGN'in isimsiz kaynaklara dayandırdığı bir habere göre, 13-16 Haziran tarihlerinde Los Angeles Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan E3 2023'te Microsoft, Sony ya da Nintendo'nun standları yer almayacak.

Şu ana kadar oyun konsolu şirketlerinden hiçbiri bu raporu doğrulamadı ya da yalanlamadı. Eğer doğruysa, bu E3 2023 için büyük bir kayıp olacaktır. Bu, 2019'dan bu yana yüz yüze bir etkinliğe sahip olan ilk E3 olacak. E3 2020, Covid-19 pandemi tehdidi nedeniyle tamamen iptal edilmişti. E3 2021 tamamen sanal bir etkinlik olarak düzenlenirken, E3 2022 de tamamen iptal edilmişti.

Entertainment Software Association (ESA) adına fuarın yönetimini üstlenen E3 organizatörleri ReedPop, IGN'e yaptığı açıklamada, oyun konsolu işletmelerinin bu yılki fuardan çekildiğine dair haberler hakkında yorum yapmadı. Ocak 2023'ün başında video oyun endüstrisi genelinde fuara katılmaları için davetiye gönderdiğini ve birçok üst düzey oyun şirketinden büyük ilgi gördüğünü söyledi. Açıklamada, nihai E3 2023 katılımcı listesinin "Los Angeles'a yapılacak yolculuğu hem sektör hem de tüketiciler için buna değer kılacağından" emin olunduğu belirtildi.

Sony daha önce 2019'daki son yüz yüze E3 etkinliğine katılmama kararı almıştı, bu nedenle rapor şirketin fuara katılmama kararının devam ettiğini doğruluyor gibi görünüyor. Nintendo ve özellikle Microsoft'un resmi katılım eksikliği ise daha şaşırtıcı zira her iki şirket de geçmişte fuarı oldukça desteklemişti.

Yakın zamanda IGN ile yaptığı bir röportajda Microsoft'un Xbox başkanı Phil Spencer, şirketin E3 2023 sırasında Los Angeles'ta yüz yüze bir oyun vitrini etkinliği düzenleyeceğini doğruladı. Ancak, şirketin E3'e bizzat katılacağını söylemekten kaçındı. Microsoft'un ESA ticaret organizasyonuna bağlı olduğunu ve "E3'ün başarılı olmasına yardımcı olmak için" grupla birlikte çalışacağını ekledi.

Bu yıl E3'ün bazı rakipleri olacak. Son birkaç yıldır gelecek oyunların sanal bir vitrini olan Summer Games Fest, ilk fiziksel etkinliğini 8 Haziran'da Los Angeles'taki YouTube Theater'da düzenleyecek. Konsol şirketlerinden bir ya da daha fazlasının birkaç gün sonraki E3'ü beklemek yerine bu etkinlikte yer alması mümkün.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.