Microsoft web tarayıcısını yeni bir güncellemeyle tamamlıyor

Microsoft web tarayıcısını yeni bir güncellemeyle tamamlıyor

Yakın zamanda yapılan bir güncelleme ile oldukça önemli bir tasarım değişikliğine giden Microsoft, İnternet tarayıcısı Edge'e yepyeni bir görünüm kazandıracak gibi görünüyor.

Twitter'da @XenoPanther adlı bir kullanıcı tarafından bildirildiği üzere, Microsoft Edge'in beta sürümünü az önce güncelledi. Bu yeni sürüm, web tarayıcısının artık yuvarlak kenarlı yepyeni bir tasarıma sahip olması nedeniyle çok görünür bir değişiklik yaptı.

Kullanıcı tarafından paylaşılan ekran görüntülerinde Edge artık açılı köşeler yerine yuvarlak köşelerle görüntüleniyor. Pencerenin dört köşesi hala açılıdır, ancak değiştirilen web sitelerinin görüntüsüdür. Örneğin Twitter'da siyah arayüz artık yuvarlatılmış köşelerle ve hatta sağ taraftaki kaydırma çubuğuyla sınırlandırılmıştır.

Microsoft, Edge tarayıcısının görünümünü yeniden değiştiriyor

Microsoft, çoklu görevler için yeni bir kenar çubuğu ekledikten sonra, bu yuvarlatılmış kenarlarla bir başka büyük tasarım değişikliği daha sunuyor. Bunlar, aşağıda görebileceğiniz gibi, tüm web sitelerinde ve hatta YouTube videolarının çevresinde mevcut görünmektedir.

Videolar söz konusu olduğunda bu oldukça garip bir değişikliktir, çünkü içeriği görüntülemek için biraz alan kaybetmenize neden olur. Bununla birlikte, Microsoft muhtemelen her şeyi tutarlı hale getirmek için bu değişikliğin gerekli olduğunu düşünmüştür.

Şimdilik, sadece çok az sayıda test kullanıcısının bu yeniden tasarıma erişimi var gibi görünüyor. Dolayısıyla bu, Microsoft tarafından tüm kullanıcılara sunulması halinde kullanıcıların nasıl tepki vereceğini görmek için yapılan bir test olabilir. Böyle bir durumda, herkes için güncellemenin en az birkaç hafta boyunca gelmemesi muhtemeldir.

Bu yeni tasarımla Microsoft'un İnternet tarayıcısının görünümünü modernize etmek istediği düşünülebilir. Popülerliği Google Chrome'dan uzaklaşırken, bu yeni yeniden tasarım yeni kullanıcıları çekmesini sağlayabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.