Microsoft, Windows 10 Mobil Uygulama Mağazasını sessizce kapatıyor gibi görünüyor

Microsoft, Windows 10 Mobil Uygulama Mağazasını sessizce kapatıyor gibi görünüyor

Microsoft kısa bir süre önce Windows 10 Mobile platformunu aşamalı olarak kapatma yolunda önemli bir adım atarak bu platformdaki Microsoft Store uygulama mağazasının temel işlevlerini sessizce kapattı.

Bu kapanış, Windows 10 Mobile ve klasik nesil Windows Phone sistemleri için bir dönemin sonu anlamına geliyor. Lumia 950 serisi, 2015 yılında Windows 10'a sahip olan ilk cihazdı.

Windows 10 Mobile App Store'un ana sayfasına erişilemiyor

Kullanıcılar, mağazanın ana sayfasına artık erişilemediğini ve uygulama indirme ve güncellemeleri için belirlenen sayfaların doğru şekilde yüklenemediğini bildirdi. Ayrıca, uygulama ayrıntıları sayfasında da aralıklı olarak sorunlar yaşanıyor. İşlevsellikteki bu düşüş, Microsoft'un Aralık 2019'da tüm Windows 10 Mobile cihazları için desteği sona erdirme kararının ardından geldi ve aynı dönemde Windows Phone 8.1 mağazasının kapatılmasıyla paralel bir hareket oldu.

Cihaz desteğinin sona ermesine rağmen, Microsoft Store uygulama mağazası bir süre daha çalışmaya devam etti. Microsoft, işletim sistemi daha fazla güncelleme almayacak olsa da, uygulama mağazasının çalışmaya devam edeceği ve uygulama ve yazılım desteğini geliştiricilerin ve OEM'lerin takdirine bırakacağı konusunda kullanıcılara güvence vermişti.

Windows 10 Mobile'ın önemli bir özelliği, kullanıcıların Microsoft Mağazası dışında uygulama yüklemelerine olanak tanıyan yandan yükleme desteğidir. Bu özellik, özellikle mağazanın arızalanmasının ardından kullanıcılar için hayati bir alternatif olmaya devam ediyor. İlginç bir şekilde, bazı kullanıcılar en son çevrimdışı paketi yükledikten sonra mağazanın normal işlevine devam ettiğini bildirerek, mağazanın hizmetlerine erişmek için potansiyel bir geçici çözüm önermektedir.

Microsoft birincil odağını mobil platformlardan uzaklaştırdı ve şimdi yapay zeka ve PC pazarına yoğunlaşıyor. Şirketin Windows 12'nin geliştirilmesi üzerinde aktif olarak çalıştığını öne süren söylentiler var. Kısa bir süre önce Microsoft CEO'su Satya Nadella önemli bir açıklama yaparak Windows Phone'u durdurmanın bir hata olduğunu kabul etti.

PC pazarı Microsoft için kazançlı bir alan olmasına rağmen, mobil cihaz pazarı özellikle katlanabilir cihazlar gibi yeni ürünlerin ortaya çıkmasıyla genişlemeye ve gelişmeye devam ediyor. Birçok akıllı telefon şirketi pazara nispeten geç katıldı ancak azimle başarıya ulaştı. Microsoft akıllı telefon arenasına biraz geç girmiş olsa da, akıllı telefonların ilk günlerindeydi ve bu nedenle bu fırsatı kaçırdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.