Microsoft, Windows 10'un son sürümünü aldığını ve yeni özelliklere sahip olmayacağını doğruladı

Microsoft, Windows 10'un son sürümünü aldığını ve yeni özelliklere sahip olmayacağını doğruladı

Microsoft'un bugün (27) yaptığı açıklamaya göre Edition 22H2, Windows 10'un son sürümü olacak ve bundan böyle yeni özellikler almayacak.

Microsoft'un bugün (27) yaptığı açıklamaya göre Edition 22H2, Windows 10'un son sürümü olacak ve bundan böyle yeni özellikler almayacak. Geçen yıl Ekim ayında tanıtılan sürüm, bir sonraki ay uyumlu bilgisayarlara yaygın olarak dağıtılmaya başlandı.

Windows bakım ve dağıtımdan sorumlu ürün müdürü Jason Leznek yaptığı açıklamada, Redmond devinin işletim sisteminin önceki sürümünün zaman çizelgesiyle ilgili planları detaylandırdı. Şu andan itibaren tüm yazılım güncellemeleri yalnızca güvenliğe odaklanacak.

Leznek'e göre, sistemin 22H2 sürümü 14 Ekim 2025 tarihine kadar aylık güvenlik güncellemeleri alacak ve bilgisayarları güvenlik açıklarından, kötü amaçlı yazılımlardan ve diğer dijital tehditlerden koruyacak. Bu tarihte, teknoloji devinin daha önce duyurduğu gibi Windows 10 desteği sona erecek.

Güvenlik yamaları tüm sürümlerde mevcut olacak ve Home, Pro, Enterprise, Education, Pro Education, Pro for Workstation ve IoT Enterprise sürümlerine sahip olanlar için koruma sağlayacak. Windows 10 LTSC sürümleri ise her bir sürümün yaşam döngüsüne bağlı olarak bu tarihten sonra da destek almaya devam edecek.

Sadece Windows 11'deki yeni özellikler

Kendi tercihleriyle ya da cihazlarının işletim sisteminin en son sürümüyle uyumlu olmaması nedeniyle Windows 10'da kalacak olan kişiler ve işletmeler, henüz yapmadılarsa hemen Windows 10 22H2'ye yükseltmelidir. Yalnızca bu sürümü yüklemiş olanlar güvenlik güncelleştirmelerini almaya devam edecektir.

Bilgisayarınızda yüklü olan sürümü Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Update yolunu izleyerek kontrol edebilirsiniz. Ardından, Windows 10 sürüm 22H2'ye henüz güncelleme yapmadıysanız "Güncelleştirmeleri denetle" ve ardından "İndir ve yükle" seçeneğine tıklayın.

Önceki sürüm artık ek özellik güncellemelerine sahip olmayacağından, yeni özellikleri almak isteyen kullanıcılar Windows 11'e geçmelidir. Değişiklikten önce, kurulum için minimum gereksinimleri kontrol ettiğinizden emin olun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.