Microsoft, Windows Server 2025'in ilk önizlemesini yayınladı

Microsoft, Windows Server 2025'in ilk önizlemesini yayınladı

Microsoft, Windows Server 2025'in ilk önizlemesini yayınladı. Preview Build 26040, Windows Server Flighting de dahil olmak üzere birçok yenilik ve iyileştirme getiriyor. Bu, yöneticilerin önizleme yapılarını otomatik olarak alıp yüklemesine olanak tanır.

Microsoft, Preview Build 26040 ile kullanıcılara gelecekteki önizleme yapılarına nasıl yükseltme yapmak istediklerine dair seçim sunulacağını yazıyor: daha önce olduğu gibi kurulum aracılığıyla manuel olarak veya Windows Update aracılığıyla otomatik olarak. Preview Build 26040, Windows Insider'ların kullanımına sunuldu.

Ayrıca Microsoft, QUIC üzerinden SMB'nin artık UDP/443 dışındaki bir ağ bağlantı noktası aracılığıyla mümkün olduğunu bildiriyor. Teknoloji devi ayrıca masaüstü deneyiminde fare, klavye ve kulaklık gibi Bluetooth cihazlara yönelik desteğin de genişletileceğini söylüyor. Ayrıca WiFi desteği varsayılan olarak etkindir.

Önizleme yapısıyla ilgili bilinen bazı sorunlar da vardır. Örneğin, Flighting güncellemesi yanlışlıkla Windows 11 olarak etiketlenmiştir. Microsoft, ismine rağmen bunun Windows Server 2025'in bir önizlemesi olduğunu belirtiyor. Ayrıca Geri Bildirim Merkezi uygulaması düzgün çalışmayacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.