Microsoft Yakında Bing Chatbot'unda Yapay Zeka Reklamlarına Yer Vermeyi Planlıyor

Microsoft Yakında Bing Chatbot'unda Yapay Zeka Reklamlarına Yer Vermeyi Planlıyor

Şirket, ChatGPT'yi ürünlerinde kullanmak için milyarlarca yatırım yaptı ve şimdi geri dönüşleri düşünmeye başlama zamanı.

Microsoft, ChatGPT için Açık Yapay Zeka ortaklığıyla ve ChatGPT'yi Bing Arama ve Edge tarayıcısına hızla entegre ederek mutlu oldu. Yapay Zeka Chatbot'unu kullanmak ve yaygaranın ne hakkında olduğunu görmek isteyen hevesli insanlardan oluşan bir bekleme listesi oluşturdu.

Şimdi şirket, bu işten para kazanmaya çalışarak yapay zeka evriminin bir sonraki aşamasına geçmek istiyor. Microsoft'un AI reklamlarını AI Chatbot'a nasıl entegre edebileceğini görmek için reklam ajanslarıyla görüştüğü bildiriliyor.

Bazıları Microsoft'un platformdan para kazanmayı düşünmeye başlamasının oldukça erken olduğunu söyleyebilir, ancak bu, şirketin önlemlerinde proaktif olduğunu ve defne üzerinde oturmak ve rekabete yetişme şansı vermek istemediğini açıkça göstermektedir.

Reuters'in haberinde Microsoft ve bu ajanslar arasındaki görüşmelerin henüz erken aşamada olduğu belirtiliyor. Bununla birlikte, Bing AI Chatbot'taki AI reklamları için testler çoktan başladı ve şirket mümkün olan en kısa sürede popülerliğini sağmaya niyetli görünüyor. Microsoft'un bu yapay zeka reklamlarını, chatbot'tan gelen yanıtlarda verilen sözde ürünlerin bağlantılarıyla birlikte chatbot konuşma düzeninin üzerine yerleştirmesi muhtemel.

Reklamlar, özellikle bu mecralar için başka bir gelir kaynağı olmadığından, dijital platformlar için hayati bir araçtır. Google ve Meta (daha önce Facebook) gibi şirketler imparatorluklarını dijital reklam gelirleriyle kurdular.

Microsoft, yapay zekalı sohbet robotlarının potansiyelini ve ChatGPT'nin yarattığı ilgiyi gördüğünde, bu yılın başlarında Open AI'ye yaptığı 10 milyar dolarlık yatırımın geri dönüşünü almaya çalışan şirket için muhtemelen bir sonraki iş rotası bu olacaktır. Google ve Co. kendi Yapay Zeka Sohbet Robotlarını bulmaya çalışırken, bu gibi hamlelerin Microsoft'a segmentte büyük bir liderlik sağlaması mümkündür.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.