Microsoft'un bazı birimlerinin bu hafta daha fazla işten çıkarma yapacağı bildirildi

Microsoft'un bazı birimlerinin bu hafta daha fazla işten çıkarma yapacağı bildirildi

Ocak ayında Microsoft, maliyetleri düşürmek amacıyla 10.000 kadar çalışanını işten çıkarmayı planladığını duyurmuştu. O hafta bazı ekip üyelerine bildirimler yapılırken, şirketin daha önce duyurulan planların bir parçası olarak bu hafta ikinci bir işten çıkarma turuna başladığı görülüyor.

Windows Central, Microsoft'taki çeşitli bölümlerin bu yeni işten çıkarma dalgasından büyük ölçüde etkilendiğini bildirdi. İsmi açıklanmayan kaynaklar aracılığıyla, şirketin Karma Gerçeklik bölümünün yarısının bu hafta işten çıkarıldığı belirtildi. Bu bölüm Microsoft'un HoloLens donanımından sorumlu. Şirket geçtiğimiz hafta HoloLens 2'yi geliştirmeye kararlı olduğunu belirten bir açıklama yayınlamıştı. O zamandan beri bu durumun değişip değişmediği belli değil.

Xbox bölümünün de bu hafta işten çıkarmalarla sarsıldığı bildirildi. Buna Xbox'ın ZeniMax Studios geliştirme ekibinden bazı ekip üyeleri de dahildi. Ayrıca Xbox'ın bazı iş ve pazarlama ekiplerinde çalışan ekip üyeleri de bu durumdan etkilendi.

Raporda ayrıca Surface PC donanım bölümünün iş ortaklıkları kurmaktan sorumlu ekibinden tamamen kurtulduğu belirtildi. Yine, bu kadar derin bir işten çıkarmanın Surface'i ileride nasıl etkileyeceği bilinmiyor. Son olarak, makalede Microsoft'un isimsiz sayıda Windows yazılım görsel tasarımcısını işten çıkardığı iddia ediliyor.

Bu haber, Microsoft'un sahibi olduğu, geliştiriciler için yazılım barındırma ve paylaşma şirketi GitHub'ın Perşembe günü 3.000 ekip üyesinde yüzde 10'luk bir azalma açıkladığı sırada geldi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.